Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 25.05.2016.
20:29
M. Obradović - Vesti A

Zapalio Bosnu iz Švajcarske

Nakon što je banjalučki biskup Franjo Komarica uporedio Banjaluku s Blajburgom, još jedan verski velikodostojnik podigao je političku buru u Srpskoj. Poglavar Islamske zajednice Husein Kavazović na jednom skupu u Švajcarskoj održao je skandalozan govor u kome je Srbe nazvao "vlasima"!

youtube,com
Govor mržnje: Husein Kavazović

Naime, Kavazović je govorio o predstojećim lokalnim izborima u BiH, a pozivajući Bošnjake iz dijaspore da se registruju i glasaju u Srebrenici, on je poručio da se ne sme dopustiti da "vlah vlada" u tom gradu!

- Nećemo halaliti nikome ko bude mogao, a ne bude htio. Svako ko može dati svoj glas, svako ko može da se registruje, svako ko može dozvoliti da "vlah" ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram ako to ne učini... To je naše i to ne možemo ostaviti - rekao je Kavazović.

U muslimanskoj terminologiji haram znači da je nešto zabranjeno i da za to sledi kazna. U kontekstu Kavazovićevog govora, reč "haram" se može prevesti i kao težak greh. Inače, Kavazović je još jedan govor sa vrlo opasnim porukama održao u Švajcarskoj.

- Ili da se krvlju zalijevamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci, da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza, a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarovima (grobljima) braniti. Ostanite budni za svoju domovinu - naveo je Kavazović.

Istup poglavara IZ BiH u Srpskoj ocenjuje se kao klasičan govor mržnje.

- Kavazović govori glasno ono što većina muslimanske političke elite misli. Njegovo raspirivanje mržnje je opasnije od namere da Bošnjaci ne dozvole da Srbin bude načelnik bilo koje opštine - kaže Nenad Stevandić, potpredsednik Narodne skupštine RS.

Staša Košarac, šef kluba SNSD-a u Parlamentu BiH, ističe da je Kavazović poslao vrlo tendencioznu, ružnu i nepotrebnu poruku.

- Mene žalosti činjenica da Kavazović nije naučio ništa da retorika kakvu je imao njegov prethodnik Mustafa Cerić ne doprinosi pomirenju i nekim boljim rešenjima, ali očigledno je to izbor samog Kavazovića - rekao je Košarac.

Spremaju novu podvalu

U Srebrenici je pre četiri godine na lokalnim izborima napravljen klasičan izborni inženjering. Na stotine osoba koje nemaju nikakve veze s tim gradom te godine se prijavilo da tamo žive samo kako bi glasali na izborima i omogućili Ćamilu Durakoviću da pobedi. Nakon glasanja, većina ih se odjavila i ponovo prijavila u mestima gde inače žive, a među njima je bio i novopazarski muftija Muamer Zukorlić. Izvesno je da i ove godine predstoji slična kampanja, a Kavazovićev govor je samo uvertira.


 



 

POVEZANE VESTI

Sreda 25.05.2016. 20:38
Жалосно је да и даље којекакве њушке у врху настоје да празноглаве чобане гурну у нови крвави рат, који би чобанима донео нову катастрофу на веђ постојећу катасторфу а "елити" џакове eвра...
Četvrtak 26.05.2016. 00:46
Gde si bio 93 ??? Svako g.vno smrdi pa i ovo nije nista novo.
Petak 27.05.2016. 13:16
Lojavo djubre neznam sta hoce od Srba??Rekao sam milion puta da je zivot lepsi bez srpski neprijatelja to jeste muslimani,siftari,krvati;.....Znaci Srbi pamet u glavu znate ko je vas vekovima kl-ao i ub-ijao!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online