Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 30.05.2016.
15:25
Vestionline A

Kakvo "čojstvo": NATO je garant stabilnosti na Balkanu!

Crnogorski premijer Milo Đukanović poručio je da Podgorica ima tradicionalno dobre odnose s Rusijom, ali da to ne znači da će "svoju budućnost dati Moskvi".

Reuters
Uvek je umeo da prepozna garante stabilnosti: Milo Đukanović

- Mi želimo da preuzmemo odgovornost za našu budućnost i da budemo član EU - odgovorio je Đukanović na pitanje o ekonomskim odnosima i uticaju Rusije na Crnu Goru, koja je nedavno potpisala protokol o članstvu u NATO-u, čemu se Rusija otvoreno protivila.

Đukanović je rekao da su "procesi integracije u EU i NATO nerazdvojni". - Crna Gora će nastaviti proces reformi kako bi napredovala ka evropskoj budućnosti. Crna Gora je jedina zemlja u kojoj nije bilo rata nakon raspada bivše Jugoslavije i želimo da nam i budućnost bude takva - rekao je Đukanović, prenela je albanska agencija ATA. 

Za Đukanovića je NATO garancija stabilnosti na Balkanu i u zemljama regiona. Crna Gora teži NATO-u i ima jasnu viziju o svom doprinosu stabilnosti i bezbednosti, naveo je Đukanović i dodao: - Članstvo u NATO ima veliki značaj i mogu pouzdano da potvrdim da se Crna Gora nalazi na putu evroatlantskih struktura a potom i na putu ka Evropskoj uniji. 

Parlamentarna skupština NATO, koja u ponedeljak završava trodnevno prolećno zasedanje u Tirani, zatražila je od zemalja članica da se suprotstave vojnoj odlučnosti Rusije i da bolje podele teret zajedničke odbrane. 

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO američki advokat Majkl Tarner rekao da "agresivnost Rusije ima cenu" i pozvao evropske partnere da povećaju budžetske izdatke predviđene za odbranu.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.06.2016. 22:26
"........ Đukanović je rekao da su "procesi integracije u EU i NATO nerazdvojni". - Crna Gora će nastaviti proces reformi kako bi napredovala ka evropskoj budućnosti. Crna Gora je jedina zemlja u kojoj nije bilo rata nakon raspada bivše Jugoslavije i želimo da nam i budućnost bude takva ............. Za Đukanovića je NATO garancija stabilnosti na Balkanu i u zemljama regiona. Crna Gora teži NATO-u i ima jasnu viziju o svom doprinosu stabilnosti i bezbednosti, naveo je Đukanović i dodao: - Članstvo u NATO ima veliki značaj i mogu pouzdano da potvrdim da se Crna Gora nalazi na putu evroatlantskih struktura a potom i na putu ka Evropskoj uniji.........."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online