Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 30.05.2016.
20:22
B. Simonović - Vesti A

Masakr nad Srbima u Bukovici: Istrebili cele porodice

Nakon više od 23 godine, postoje svi izgledi da bi zaslužena kazna mogla stići osmoricu muslimana iz Bukovice kod Pljevalja, kolovođe stravičnog masakra nad Srbima u selima Šapići, Prijemet i Trojan u okolini Čajniča gde su 14. februara 1993. godine istrebljene i cele porodice, a među sadistički pobijenim žrtvama, bilo i dece.

youtube.com
Da li će posle 23 godine stići kazna krvnike iz Bukovice?

Ukoliko dođe do dogovora dve države i njihovih pravosudnih organa, a za sada nema nikakvih prepreka da do njega dođe, bosansko-hercegovačko tužilaštvo će ustupiti svojim kolegama iz Crne Gore predmet protiv osumnjičenih za taj masakr stoga što potiču sa prostora Crne Gore, bez obzira na to što su zločin počinili na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Koga čeka optužnica?

Ukoliko bude sve kako je najavljeno i kako se očekuje, na optuženičkoj klupi će se naći Džafer, Samir i Ešref Bungur, Džemo Bavčić, Sejfo i Šefko Osmanagić i Suad i Jusuf Moćević.

Takve obostrano optimističke najave posebno su ohrabrile rodbinu stradalih, koja se već spremala da presavije tabak i pravdu potraže u Strazburu jer se ne mogu pomiriti sa činjenicom da zlikovce ni posle 23 godine nije stigla zaslužena kazna.

Po zvaničnim podacima na području Čajniča tokom ratnih sukoba devedesetih godina prošlog veka, posebno 1993, ubijeno je 258 Srba.

Naročito je, zapamćen masakr koji su počinili pripadnici takozvane armije Bosne i Hercegovine, koji su sa teritorije Crne Gore, odnosno sa prostora Bukovice, u zoru 14. februara 1993. godine, dan pošto se sa tog prostora povukla Vojska Republike Srpske, upali u čajnička sela Trpinje, Šapići, Ponikve, Glamočevići, Bućkovići i satanski pobili sve što su stigli.

Do danas je ostala sumnja da je neko iz redova Jugoslovenske narodne armije "prodao" muslimanima lozinku koju su pre toga koristili pripadnici JNA i pripadnici Vojske RS, što im je omogućilo da nesmetano uđu na taj prostor i počine grozomoran zločin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.05.2016. 20:31
a posle ovog massakra se desila OSVETA srba ...otmica muslimana u vozu Beograd Bar u Strpcima...
Ponedeljak 30.05.2016. 20:37
Iz voza su skinuti ljudi po spisku koji je neko napravio i dostavio ovim vojnicima.Drugo,svakom od izvršilaca je u prošlom ratu stradalo bar 20 članova familije od us,taškog - muslimanskog noža.,Treće,svi streljani su streljani po spisku KOS-a jer su bili dobrovoljci u armiji BiH.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online