Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 03.07.2016.
16:22
Vestionline, N1 A

Kolinda: Zapadni Balkan je geto Evrope

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je pomalo zabrinuta zbog mogućnosti da izlazak Velike Britanije iz EU spreči pridruživanje zemalja Jugoistočne Evrope Uniji. Ona je konstantovala da je Hrvatska pripadnica više geografskih regiona ali da se "protivi strpavanju u Zapadni Balkan" jer se ta oblast počela smatrati getom Evrope.

Tanjug
Dobro nam reče da su neoustaše deo Evrope: Kolinda i Vučić

- To nije nikome u interesu, ni Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Albaniji... jer se to počelo smatrati getom Evrope - rekla je predsednica Hrvatske i dodala da Hrvatska ima i svoju drugu regiju - Srednju Evropu i da su uz to i mediteranska i panonska država.

- Nama je u interesu, pre svega, stabilizacija suseda - objasnila je Kolinda Grabar Kitarović, uz ocenu da bi time "i stanje i percepcija Hrvatske bili stabilni".

Govoreći o migrantskoj krizi Grabar Kitarović je rekla da kopnene rute "nemaju smisla" u vreme modernih komunikacija.

- Nije da ti nesrećni ljudi, izbeglice ili ekonomski migranti, izlaze iz te države, pa ih moramo primiti zemaljskom rutom. Dolaze iz mesta kao što su Pakistan, Avganistan, Sudan... Ako EU i neke zemlje odluče da im je u interesu primiti migrante, treba da odluče koje su im kvote i u prihvatnim centrima van Unije odabrati te ljude. I onda ti ljudi mogu putovati avionom - izjavila je Kolinda Grabar Kitarović.

Povodom nedavnog kratkotrajnog podizanja ograde na hrvatskom graničnom prelazu Batina, prema Srbiji, Kolinda Grabar Kitarović je rekla da je iz Ministarstva unutrašnjih poslova obaveštena "da su isprobavali neku novu tehnologiju".

- Ali, saradnja sa Srbijom i drugim državama tu je u prvom planu - rekla je hrvatska predsednica.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.07.2016. 16:33
Poručujem odgojno zanemarenim jazavčarima kojima je ust,aštvo dio osobnosti i koji prijete u porukama mržnjom prema Židovima, Srbima, Romima da su teške bijedne hulje i kukavice i velike neznalice te da se na vrijeme počinju educirati jer batina kojom sada mašu ima dva kraja. Večernji list, inače u vlasništvu katoličke crkve, "otkriva" kako je Stepinac spašavao Židove.....nakon rata u Zagrebu je ostalo dvije židovske obitelji, a više od 80% Židova s područja zločinačke NDH je ub,ijeno. Sva sreća da ih je Stepinac spašavao, kaj bi tek bilo da nije. Dokaz kako se novcem ukradenim iz proračuna može kupiti sve, pa i obraz ratnog zločinca.
Nedelja 03.07.2016. 16:34
„Dok sam ja načelnik Osječko-baranjske policijske uprave rata između Srba i Hrvata na ovom području neće biti.“ (Josip Reihl-Kir u junu 1991.)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online