Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.07.2016.
16:02
Vestionline, Blic A

Monstrumi: Hrvatska vojska izdavala potvrde za silovanje Srpkinja!

Komanda Hrvatskog veća obrane (HVO) izdavala je pismene dozvole svojim "bojovnicima" za silovanje srpskih žena. Regularne vojne jedinice iz Hrvatske i HVO držali su pod okupacijom srpsko selo Sijekovac kod Broda gde su silovane četiri Srpskinje, a sve ovo je opravdano putem pismenih dozvola.

twitter.com
Hrvatima "demokratska" Evropa gleda kroz prste

- Osobe će se privoditi u večernjim časovima, a puštati izjutra kućama. Privedene osobe biće tokom noći smeštene u podrumu - navodi se u potvrdama.

"EuroBlic" je došao u posed monstruoznih dokumenata iz marta 1992. godine, u vreme kada su regularne vojne jedinice iz Hrvatske i HVO držali pod okupacijom srpsko selo Sijekovac kod Broda, a u kojima se pripadnicima Interventnih vodova Hrvatske vojske i HVO izdaje dozvola za privođenje četiri Srpkinje iz Sijekovca, kako bi se zadovoljile nastranosti hrvatskih vojnika.

Potpisnik dozvola poginuo u ratu

Izvori "EuroBlica" 

otkrivaju da je potpisnik dozvola za silovanje Srpkinja u Sijekovcu, Ahmet Čaušević, kao pripadnik HVO poginuo za vreme rata u BiH.

- Neverovatno je da nalogodavci i izvršioci ovih stravičnih zločina nisu krivično odgovarali. Ovde se jasno vide ne samo imena zločinaca, već i konkretna odgovornost Hrvatske za agresiju na teritoriju susedne zemlje. Zapanjen sam činjenicom da Tužilaštvo BiH ni posle 24 godine od zločina nad Srbima u Sijekovcu nije podiglo optužnice protiv odgovornih - kaže Mektić.

Svirepo ubistvo 74 Srba

Za vreme okupacije Sijekovca, koja je trajala od kraja marta do sredine oktobra 1992. godine, na najsvirepiji način ubijena su 74 srpska civila, među kojima veliki broj žena i staraca. Devet Srba iz Sijekovca do danas se vode kao nestali. Najmlađa žrtva zločina bio je 17-ogodišnji Drago Milošević, a najstarija Vaso Zečević (77).

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.07.2016. 16:12
6 oktobra 1992 srbi ulaze u Brod.U rejonu Koraca u okruzenju ostaje jedna velika grupa HV i HVOa.Jedini spas je camcima i skelom preko Save.Srbi su znali da je hrvatima jedini izlaz preko Save.Mogli su srbi da satru hrvate na tom malom prostoru.Mogli su ih pobiti ko pilice....Ali,LISICA je rekao....Pustite ih,pustite ih neka idu.Neka pricaju poko,ljenjima kako je ratovati i gu,biti ratove.....Da li biste Vi tako uradili?Nikada!U tome je sustinska razlika izmedju vas i NAS!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online