Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.07.2016.
13:22
Vestionline, Informer.rs A

Hrvati potkupili Vatikan, 1.000.000 evra za Stepinca

Režim u Zagrebu za svako "čudo" za koje je navodno zaslužan ustaški kardinal Alojzije Stepinac platili po 500.000 evra. Teološka komisija Svete stolice priznala Stepincu dva "čudotvorna isceljenja".

commons.wikimedia.org
Sveštenici u Vatikanu prodaju čuda za keš, tvrdi italijanski istražitelj Đanluiđi Nuci

Hrvatski proustaški režim, na čelu s Kolindom Grabar Kitarović, koji je nedavno poništio presudu iz 1946. na 16 godina robije kardinalu Alojziju Stepincu zbog pokatoličavanja Srba i saradnje s ustaškom NDH, platio je milion evra kako bi Vatikan osvedočenog zločinca proglasio za sveca!

Naime, italijanski novinar i istraživač Đanluiđi Nuci u knjizi "Trgovci u hramu", u kojoj je pisao o neviđenoj korupciji u Vatikanu, tvrdi da Teološka komisija koja odlučuju o čudima priznaje i ona koja se nisu desila, i to po ceni od 500.000 evra!

Upravo ta komisija je Stepincu krajem devedesetih priznala jedno sumnjivo "čudotvorno isceljenje" kojim je postao blažen (posle čega je počeo proces kanonizacije, prim. aut.). Ista stvar desila se i 3. juna 2014, ustvrdio je Nuci, kad je Stepincu priznala i drugo čudo, koliko mu treba da bi bio proglašen svecem, zbog čega se sumnja da su članovi komisije to naplatili najmanje milion evra!?!

Prema rečima Juraja Batelja, promotera Stepinčeve kanonizacije, čudo koje je vatikanska komisija prihvatila bilo je "iznenadno ozdravljenje osobe"(!).

- Medicinska komisija sastavljena od vrhunskih stručnjaka za bolest od koje je ozdravila jedna osoba donela je zaključak da to ozdravljenje izmiče spoznajama medicinske nauke i prakse. Posle toga je celokupna dokumentacija prosleđena Teološkoj komisiji i ona je odlučila da je to čudo... - ustvrdio je Batelj za hrvatske medije, ali nije objasnio o kakvom je ozdravljenju konkretno reč, niti je imenovao osobu koja je ozdravila.

Italijanski istražitelj Đanluiđi Nuci, međutim, tvrdi da sveštenici u Vatikanu prodaju čuda za keš.

- Prema katoličkim pravilima, svecem se proglašava osoba koja je vodila uzoran život, činila herojska dela i čudotvorna isceljenja. U praksi je to drugačije. Zaduženi za proglašenje svetaca uzimaju 500.000 evra po čudu, odnosno da bi potvrdili čudotvorna isceljenja, iako se ona nisu ni dogodila - ističe Nuci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online