Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.07.2016.
18:30
Đ. B.- Vesti A

Pobeđujemo sa glasovima iz Srbije

Mladen Grujičić, zajednički kandidat svih deset srpskih stranaka u Srebrenici, pozvao je sve nekadašnje stanovnike ovog grada koji sada žive u Srbiji ili inostranstvu da 2. oktobra svojim glasom pomognu da posle 17 godina Srbi dobiju načelnika!

N. Jojić
Srpski kandidat za načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić

- Ne želimo više da živimo u prošlosti i sa hipotekom zločina. Zločina je bilo, ali na obe strane. Međutim, govori se samo o krivici jednog, srpskog naroda. Moramo da se okrenemo budućnosti jer u Srebrenici loše žive i Srbi i Bošnjaci - kaže Grujičić.

Mada ne postoje tačni podaci koliko je Srba s pravom glasa, ali i mogućnosti da dobiju dvojno državljanstvo i time ostvare glasačko pravo, Grujičić kaže da je samo u Bajinoj Bašti oko 5.000 nekadašnjih Srebreničana.

- Izbore u našoj opštini dosad su uvek presuđivali glasovi sa strane i to po pravilu Bošnjaka, kao što su i svi dosadašnji načelnici opštine bili predstavnici samo jednog naroda. Vreme je da se to promeni i da na čelo Srebrenice dođe neko ko će podjednako brinuti o svima - kaže Grujičić.

Humanista godine

Mladen Grujičić ima 34 godine i radi u srednjoj školi u Srebrenici. Imao je deset godina kada mu je otac poginuo u Srebrenici, a poslednjih nekoliko godina je predsednik opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila. Zbog svog rada proglašen je za humanistu godine. Oženjen je i ima ćerku.

On objašnjava da, mada je jedan od najpoznatijih gradova u svetu, Srebrenica godinama tavori, a sve više ljudi, posebno mladih, se iseljava.

- Zahvaljujući istorijskom projektu pranja para, u Srebrenicu je dosad ušlo milijardu maraka, ali Srebreničani od toga nisu videli ni pare, a samo je u poslednjih nekoliko godina grad napustilo 5.000 mladih. Najveću krivicu ima rukovodstvo opštine koje nije zanimalo da uspostavi bolju saradnju ni sa Republikom Srpskom ni sa Srbijom.

Radomir Pavlović, jedan od čelnika srpske Koalcije "Zajedno za Srebrenicu", ističe da su izbori 2. oktobra veoma važni kako bi se zaustavilo sa širenjem lažnog mita o Srebrenici.

- Pokušaj da se nametne Dejton 2 zapravo ima za cilj da preko Srebrenice sruši Republiku Srpsku! Poslednji popis stanovništva pokazuje da je u Federaciji samo 2,5 odsto Srba, što je manje od mnogih nacionalnih manjina i to pokazuje nad kojim narodom je zapravo urađeno etničko čišćenje - objasnio je Pavlović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online