Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 30.07.2016.
14:03 >> 15:47h
Tanjug, Vestionline A

Putin kasnio sat vremena

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Sloveniju gde će razgovarati za tamošnjim zvaničnicima, prisustvovati ceremoniji stogodišnjice ruske kapele i učestvovati u ceremoniji otkrivanja spomenika ruskim i sovjetskim vojnicima koji su poginuli u Sloveniji tokom Prvog i Drugog svetskog rata. Putin je trebalo da sleti na aerodrom u Ljubljani u 13 sati, ali je doputovao sa sat vremena zakašnjenja zbog, kako je saopšteno iz Kremlja, nepredviđenih domaćih obaveza.

Reuters
Izvinjava se Slovencima: Imao čovek porodičnih obaveza

Sa aerodroma Barnik gde je Putinov avion stigao sa jednosatnim zakašnjenjem, predsednik je ka Vršiču otišao u koloni automobila u pratnji svojih ministara.

Među oko tri hiljade posetilaca na Vršiču je i bivši predsednik Slovenije Milan Kučan, koji je za televiziju izjavio da od posete očekuje još bolje odnose između dve države.

Kučan je izjavio da se Rusija opravdano oseća ugroženom zbog postavljanja oružja NATO-a ne njene granice.

U okviru planiranih svečanosti povodom obeležavanja stogodišnjice kapele započet je zajednički rad Rusije i Slovenije na scenariju za dokumentarni film o sudbini ruskih zarobljenika tokom Prvog svetskog rata i dogovoreno je da pošte Rusije i Slovenije tim povodom izdaju jubilarne poštanske markice.

Očekuje se da tokom razgovora posebna pažnja bude posvećena saradnji u trgovinsko-ekonomskoj sferi, kao i razmeni mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim problemima.

Vest o kašnjenju Putina u Sloveniju objavila je ranije danas kancenarija slovenačkog predsednika Boruta Pahora. Iz kabineta ruskog predsednika uputili su izvinjenje zbog "neprijatnosti" navodeći kao razlog kašnjenja nepredviđene domaće obaveze Putina.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.08.2016. 20:02
Putin je kasnio i na početku svog mandata. Na sastanak sa engleskom kraljicom 2003. godine kasnio je 14 minuta, a godinu dana ranije, roditelji dece poginulih u avionskoj nesreći, su ga na groblju čekali dva sata. Putin je 2012. tri sata kasnio na sastanak sa Džonom Kerijom u Moskvi, ostavljajući američkog državnog sekretara da šeta na Crvenom trgu i igra se s palčevima, pre nego što je dobio zeleno svetlo iz Kremlja. Nije zabeleženo da je neki lider jednostavno odustao pre nego što se video sa ruskim predsednikom.
Ponedeljak 01.08.2016. 20:02
Putinovo kašnjenje je legendarno. Izveštači iz Kremlja redovno čekaju po nekoliko sati, jer susreti retko počinju na vreme.Njegovo kašnjenje varira od lidera da lidera, i samo sat čekanja je znak poštovanja. Putin je kasnio 50 minuta na svoj prvi sastanak sa papom Franjom 2013. godine. Svrgnuti predsednik Ukrajine Viktor Janukovič ga je, međutim, jednom čekao četiri sata, a evropski lideri redovno čekaju sat vremena ili više.
Ponedeljak 01.08.2016. 20:03
S obzirom da Putin uspeva da stigne na vreme na televizijske konferencije za štampu, ili na neke pažljivo planirane događaje, opšta je pretpostavka da je njegova sporost pri susretu sa ruskim i međunarodnim političarima pažljivo smišljena radi psihološkog efekta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online