Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 12.08.2016.
18:20
index.hr A

Crvena Hrvatska: Nacisti, svratite u Šibenik ako imate m*da!

Antifašisti iz cele Hrvatske solidarišu se sa šibenskim kolegama nakon što su ovi dobili pretnje smrću zbog podrške za sada nepoznatim osobama koje su spomenik Miri Barešiću polile crvenom bojom i na taj način, kako su poručili, dovršili spomenik krvavim rukama, piše portal ŠibenikIN.

Aktivisti iz Antifa Šibenik za ŠibenikIN tada su rekli da spomenik Miri Barešiću crvenom bojom nije dovršio niko iz njihovog užeg kruga. 

"Nismo formalno udrženje i nemamo članstvo, ali možemo reći da to nije napravio niko od nas, ali 'umetnike' poznajemo, to su naši drugovi iz Murtera. Rekli su nam da su prefarbali i Ulicu Mile Budaka u Dragama, odmah nasuprot spomenika, ali nisu nam poslali fotku", rekao je anonimni izvor u organizaciji Antifa.

Nepoznatim počiniocima kontroverzni tv voditelj Velimir Bujanec zapretio je i ponudio 20 hiljada kuna nagrade za informacije o osobama koje su polile spomenik, a dan kasnije putem medija je "umetnicima" zapretio i Ante Barešić, brat ubijenog.

Nakon što je Bujanec za informacije o njima ponudio novac i zbog pretnji smrću koje su uskoro počele da im pristižu, uz rame šibenskih antifašista stale su kolege iz ostalih antifašističkih organizacija u Hrvatskoj.

Svratite u Šibenik, ako imate muda

"Nacisti Bujanecu i sličnima poručujemo da povećaju nagradu za lov na antifašiste, da ne budu toliko škrti, jer po našem uvidu i kontaktima mladih antifašista ima na stotine i na hiljade onih koji ih podržavaju u Šibenskoj županiji, ne budite škrti, povećajte bar na 100 hiljada evra, možete platiti nama, reći ćemo vam sve koji su, pa svratite u Šibenik po antifašiste, ako imate muda. Policiji poručujemo da nema potrebe za progonom i otkrivanjem identiteta antifašista koji su ionako malo oštetili ustaške simbole i spomenik teroristi, koji po zakonu i ustavu ne bi smeli ni biti tu, ali ako se policija usudi tražiti i hvatati antifašiste, neka znaju da će požaliti jer Udruženje Antifašista Hrvatske ima na raspolaganju na desetine advokata, pa bi bilo bolje da se ne sramote pred narodom i svetom", poručuju antifašistički borci.

Anifa Zagreb, Split i Zadar na svojim Fejsbuk stranicama menjaju profilne fotografije kojima poručuju da čvsto stoje uz Antifa Šibenik i podržavaju akciju "dovršavanja spomenika crvenom bojom". Podršku transparentima u borbi protiv anfitašizma Šibenčanima šalju Korčulani i Zadrani.

Poruka za patuljka na kokainu

Juče su na svom Fejsbuk profilu pohvalili kolege iz Splita koje su povodom godišnjice (11. avgusta 1941.) očistile spomenik Prvog solunskom partizanskom odredu, do temelja razrušenom i išaranim fašističkim simbolima. Splitski antifašisti upitali su "Hoće li patuljak na kokainu ponuditi nagradu i za onog ko je minirao i išarao ovaj spomenik?", aludirajući na Bujanečevo priznanje da je konzumirao kokain kojim je u nekoliko navrata i plaćao usluge prostituke. 

POVEZANE VESTI

Petak 12.08.2016. 18:35
Potpuno je nebitno sta se desava sa fasissttima i antifasissttima u Hrvatskoj jer i jedni i drugi su Hrvati . I jednima i drugima su SRBI genetski neprijatelji . Tu lekciju bi trebali da smo odavno naucili ali ko zna ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online