Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 23.08.2016.
10:52
Vestionline A

Da li će i na ovo ćutati: Hrvati žešće isprozivali Vučića

Iako je Aleksandar Vučić izjavio u ponedeljak da ni on, a ni njegovi ministri, neće više odgovarati na hrvatske provokacije, pitanje je koliko će ostati hladan na tekst kolumniste portala Index.hr Gorana Vojkovića u kome je on, napadajući hrvatskog tehničkog premijera Oreškovića što je pozvao Vučića na Kroacija samit u Dubrovniku, osuo drvlje i kamenje po srpskom premijeru nazivajući ga "ratnim huškačem".

Tanjug
Prozivke i dalje dolaze iz Hrvatske

"Odakle vam pravo tehnički premijeru u ostavci, Tihomire Oreškoviću, pozvati takvog i tog Aleksandra Vučića, čoveka koji kaže da za jednog Srbina treba ubiti 100 Muslimana, čoveka koji kaže kako Glina nikada neće biti Hrvatska i čoveka koji 2000. godine bulazni od srpskom Karlovcu, kao gosta Republike Hrvatske", piše Goran Vojković.

"Koga zastupate? Hrvatski narod ili neke zapadne sile koje se trude Srbiju na globalnoj sceni približiti Zapadu, a ne Rusiji? Govorite o miru i suživotu? To je super - ali onda neka Srbija pošalje nekog ko nije dolazio u Hrvatsku i BIH i vikao o Velikoj Srbiji", samo je deo koemntara koji objavljuje hrvatski portal Index.

"To što je Vučić premijer Srbije - to ničim ne obvezuje Republiku Hrvatsku da ga pozivamo. Kako rekoh, samom Vučiću, Hrvatska je dala nekoliko šansi proteklih godina - no on nastavlja po svome. Dokle i da li i zašto to moramo trpeti? Dobrosusedski odnosi se temelje na poštovanju, a ne na skidanju gaća s bilo koje strane".

Inače, premijer Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da verovatno neće učestovovati na Kroacija samitu u Dubrovniku, jer ne vidi šta bi značajno moglo da se uradi na tom skupu.

- Nisam još doneo konačnu odluku, samo zato što ne vidim šta bismo supstancijalno mogli da uradimo. Ali sam uvek spreman za razgovor - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da će Srbija moći da isporuči ono što je obećano, da će ulice u Tavankutu biti asfaltirane, da se radi na kući Bana Jelačića i da se razgovara sa predstavnicima Hrvatske riječi u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.08.2016. 11:32
Ја имам предлог како да се реши ова ситуација између хрвати и срби.Сви политичари са наше стране и сви политичари са хрватске стране,учесници ове свађе,да се нађу на једној пољани и тамо да се туку,вређају...Па ко на крају преостане,сватиће да никада не треба гурати народ у рат.
Utorak 23.08.2016. 11:07
Svaka ti čast Vučiću - ujedinio si i usraše i žute skotove i ostale plaćenike protiv sebe. To je znak da je Srbija na dobrom putu.
Utorak 23.08.2016. 13:29
Naravno da ne treba da im bilo šta odgovara. Oni djelima sami sebi daju najbolje odgovore: Ko su, šta su, od koga su, što čine i kud idu. Toliko su ogrezli u pljački i zločinu da više ne znaju ni ko su, ni gdje su, ni kuda su krenuli ni šta da rade. Dezorijentacija je potpuna. Njima treba psihijatar po glavi stanovnika. Njegoš za takve kaže: "Divlju pamet a ćud otrovanu, divlji vepar ima a ne čovjek!"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online