Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 25.08.2016.
21:46
J. Arsenović - Vesti A

Mržnjom prema Srbima do glasova

U razgovoru sa predstavnicima hrvatskih branitelja bivši premijer i lider SDP Zoran Milanović osuo je paljbu na Srbiju i BiH, najavio da će Beogradu blokirati evropske integracije i ponovo se pohvalio dedom ustašom!

Reuters
Dodvoravanje biračima: Aleksandar Vučić i Zoran Milanović

Ko ne zna da se radi o lideru levičarske partije, mogao je da zaključi da je reč o proustaškom političaru koji karijeru gradi na antisrpstvu. Da apsurd bude veći, Milanović, koji je sa braniteljima bio u lošim odnosima, sada ih je odgovarao od namere da se sastanu sa srpskim premijerom Vučićem. Ubeđivao ih je da Srbija nije nikakva diplomatska sila, a da su Srbi - šaka jada!

"Video sam u vašem saopštenju da želite da dovedete Vučića za sto. Gledajte, to je poniženje... Ona se tu prezentuje, kao što vi kažete, kao nekakva diplomatska sila. To je šaka jada koja već 150 godina ne zna da li bi išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku, nema ih deset miliona, j*****, žele biti gospodari pola Balkana. Pa nema vas dovoljno, to je mali narod", rekao je Milanović koji bi, kako je rekao, prema Srbiji išao i radikalno.

"Moj ministar spoljnih poslova će blokirati pregovore i donećemo u Saboru zakon i formirati specijalni sud s kojim ćemo proganjati iz čiste obesti, iz čiste obesti počinitelje zločina na, recimo, Kosovu", govorio je Milanović.

Sudeći po izjavama nakon razgovora, branitelji su bili zatečeni izjavama bivšeg premijera i to baš kada su oni hteli da u dijalogu sa Beogradom rešavaju probleme izazvane srpskim zakonom o nadležnosti za ratne zločine.

Ko je snimao?

Posle objavljivanja tajnog snimka, Milanović je kratko vreme ćutao, a onda je ustvrdio da je znao da ga veterani snimaju, a da je sve što je rekao pred njima o Srbiji, govorio ranije i javno. Branitelji uzvraćaju da niko od njih nije tajno snimao razgovor, već da snimak potiče od nekog iz SDP i da se radi o "unutarstranačkom sukobu".

Hrvatska se nalazi u jeku predizborne kampanje pa su pojedini tamošnji mediji procenili da se radi o dodvoravanju Milanovića biračima. Da li je pogrešno procenio da će ekstremnom retorikom profitirati ubeđen da je većina Hrvata antisrpski raspoložena ili je takvom procenom uvredio sopstveni narod?

Ustaša sa petokrakom

Ubeđujući veterane da je za hrvatsku štetno da legalizuje ustaški pozdrav "Za dom spremni", Milanović se osvrnuo na svoje poreklo: "Ja sam morao neki dan na televiziji reći da je čovek koji je odgojio moju mater bio ustaša i da je bio moj deda... Tu ženu je moj otac oženio '66, moj otac je iz prvoboračke obitelji sa zvezdom..."

U Srbiji juče od zvaničnika niko nije reagovao, verovatno poštujući Vučićevo obećanje da njegovi ministri neće više ulaziti u verbalni okršaj sa komšijama. Reagovao je predsednik Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu Milorad Pupovac.

- Nije mu bilo dosta što je iskopao dedu ustašu u jeku proustaške kampanje nego će sada proglašavati druge zemlje i narode šakom jada i velikim sranjem - rekao je Pupovac.

Arlaukanje, sport i politika

Milanović je rekao i da se srpska vlast ponaša bahato i da je reč o beogradskoj čaršiji.
- Vučić i Nikolić su tipovi koji su arlaukali oko Zagreba. Mi tim ljudima gledamo kroz prste - rekao je Milanović i dodao: "Vidimo da se dobro snalaze u košarci i vaterpolu, ali politika je komplikovana...".
Ništa blaži nije bio ni prema BiH za koju je rekao da nije država već već da je "big shit" i da ako se Republika Srpska otcepi, neće dozvoliti da Hrvati ostanu sa Bošnjacima.








 

POVEZANE VESTI

Petak 26.08.2016. 01:05
Pocisti svoje dvoriste kretenu. HRVATI BEŽE IZ LIJEPE NJIHOVE: Autobusi za Nemačku krcati, odlaze jer je u Hrvatskoj sra.e! Egzodus Hrvata traje i dalje. Mladi, stari, oni srednjih godina, svi odlaze. Odlaze ne samo mladi koji su tek završili školu ili fakultet već i oni koji su u Hrvatskoj već 15 do 20 godina radili. Tako smo zatekli nekoliko porodica, iz kojih odlazi majka, a u Hrvatskoj ostaju deca sa očevima. Majke suznih očiju, kojima rastanak s decom teško pada, nisu bile raspoložene za izjave. One prve odlaze da izvide situaciju i zaposle se kako bi potom povele i celu porodicu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online