Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.08.2016.
15:36
Tanjug, Vestionline A

Evo kako su hrvatski i bosanski mediji preneli Vučića

Poruke srpskog premijera Aleksandra Vučića da će se Srbija baviti privredom i ekonomijom, a ne prepucavanjima sa zvaničnicima iz regiona našle su se na udrnim stranicama svih elektronskih medija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Tanjug
Vučićeve izjave preneli svi mediji u regionu

Svi tamošnji mediji su preneli da ga najviše boli to što je kao premijer, kako je rekao, morao da prećuti najteže uvrede na račun Srbije.

- Prećutao sam najteže uvrede. Nema teže uvrede nego kad neko kaže da smo "šaka jada". Prećutao sam i prećutaću to i danas. Ne jer se plašim, ne jer mi to ne bi donelo poene. Ne, na tako nešto ne možete odgovoriti, a da ne uvredite neke druge. Ne želim da uvredim ni hrvatsku državu ni hrvatski narod - rekao je Vučić na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa više od 64 predstavnika diplomatskog kora.

Zagrebački N1 je preneo da je Vučić istakao da to nikakve veze nema sa izbornim kampanjama.

- A, ako ima, onda još i gore. Reč je o kontinuiranoj antisrpskoj politici, to traje već nekoliko godina. Samo čujete "velikosrpski agresor" - kaže premijer Srbije istakavši da toga u Srbiji nema i da u predizbornoj kampanji u Srbiji, Hrvatska nije bila tema.

Osvrnuo se na TV duel dve najuticajnije hrvatske partije, SDP i HDZ, poručivši da on o njima neće nijednu lošu reč, iako velikim delom bio tema njihovog TV sučeljavanja.

Dobio sam poziv da ne idem u Dubrovnik

N1 je izvestio i da je remijer rekao da, iako se šef srpske diplomatije Ivica Dačić sa tim ne slaže, Srbija će i dalje sprovoditi politiku suzdržavanja.

Premijer je, navodi ta TV, pozvao zvaničnike u regionu da ostave Srbiju na miru kako bi se, kako je rekao, zajedno bavili svojim poslom.

- Radićemo sve da poboljšamo odnose s Hrvatskom, imao sam dvostruki poziv da dođem u Dubrovnik, a onda sam na lep način dobio poruku da ne dolazim. A hteo sam da dođem. Ne bih osramotio Srbiju ni u Dubrovniku, ali su mi jasno dali do znanja da nisam dobrodošao, a to znaju i međunarodni faktori. Ovo će se nastaviti iako Srbija u tome ne učestvuje jer to nema veze s izborima nego s kontinuiranom politikom protiv Srbije - kazao je Vučić.

Avaz: Vučić dolazi u Pazar

Slično je izvestio i Dnevni Avaz koji napominje da je Vučić rekao da će ponovno posetiti Novi Pazar.

- U Novom Pazaru najtiše su vikali "Vučiću pederu", a najglasnije su vikali "ubij, zakolji, da Srbin ne postoji". Srbija mora da živi mirno. U Srbiji dokle god sam predsednik vlade, neću dozvoliti da se napadaju Bošnjaci - naveo ja Avaz.

Vučić je, navodi ovaj sarajevski dnevnik, istakao da će u budućnosti raditi sve da poploča put boljim odnosima. Prisetio se i situacije kada je napadnut u Potočarima rekavši da nijednog trenutka nije spustio glavu već je udarce i kamenje primio uzdignute glave. 

Reagovaćemo oko referenduma, jer...

Vučić je, dodaj list, poručio da ce vlast u Beogradu reagovati odgovorno i ozbiljno u slučaju da visoki predstavnik u BiH zatraži zabranu referenduma u RS.

- Nema sumnje da ćemo želeti da čujemo stav svih srpskih predstavnika i da ću ih odmah pozvati u Beograd i zamoliti da se i s nama konsultuju ukoliko do takve odluke dođe - rekao je Vučić.

Dodao je da nije problem da se nađe sa Miloradom Dodikom i Mladenom Ivanićem i ostalim srpskim predstavnicima kako bi se videlo koja je najmanja šteta za srpski narod.

- Moramo da se konsultujemo i razgovarmo da izvučemo najmanju štetu, odnosno najveću korist za naše građane i narod - poručio je Vučić.

Zagreb: Hteo sam da dođem u Dubrovnik

Zagrebački Jutarnji list piše da je Vučić komentarisao medijske napise o njegovom odlasku na Dubrovnik forum, te da je rekao da je imao dvostruki poziv za taj događaj, a onda mu je, kazao je, poručeno da je bolje da ne dolazi.

- A želeo sam da dođem - rekao je Vučić, preneo je ovaj zagrebački dnevnik.

Spomenuo je i kako je, prilikom posete Srebrenici, pomislio da su to zadnji trenutci njegovog života.

- Mislio sam da je kraj, nisam spustio glavu, samo sam mislio "ne smem da osramotim Srbiju" - naveo je.

Sarajevo: Naočare i kamenje

Sarajevski portal Klix.ba je u fokus Vučićeve konferencije za novinare stavio Srebrenicu i informaciju da je obustavljena istraga protiv dve osobe koje su se sumnjičile za napad na njega.

Vučić je objasnio da će Srbija voditi politiku maksimalnog suzdržavanja pri čemu on neće odgovarati na uvrede bez obzira kakve one bile i odakle dolazile.

- Neću odgovarati ni onima koji sad kažu da su moje naočare napale njihovo kamenje - rekao je Vučić, preneo je ovaj sarajevski portal.

Navedeno je i da je srpski premijer rekao da su ga u Srebrenici dva puta udarili nogom i rukom što novinarske kamere nisu zabeležile.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online