Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 01.09.2016.
11:09
Vestionline A

Vučić se naljutio na bosanske Srbe

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je u četvrtak, pred sastanka sa političkim liderima Srba iz BiH i RS, žaljenje što su oni odluke doneli unapred, a stavove, suprotno dogovorenom, izneli u javnost i dodao da bi sastanak, s obzirom na to, mogao da bude i preskočen.

Tanjug
Stavi Vučiću malo prst na čelo!

- Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost šta je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rešenja, kojima je narod oduševljen - poručio je Vučić uoči sastanka državnog vrha Srbije sa liderima Srba iz Sarajeva i Banjaluke o referendumu o Danu Srpske.

On je dodao da su, mimo dogovora da se ne izlazi u javnost sa stavovima, neki izneli svoje odluke, i izrazio žaljenje što nije imao mogućnost da iznese svoje mišljenje.

Vučić je istakao da je u noći između srede i četvrtka imao teške i ozbiljne razgovore sa svojim najbližim saradnicima koji su trajali do 1 sat posle ponoći, i da je i u četvrtak ujutru nastavio sa sastancima. 

- Krivo mi je što nismo mogli da razgovaramo i da iznesem svoje ideje - kazao je on.

Vučić je rekao da uvek postoje rešenja kojima je narod oduševljen, ukazujući da bi, da je pitao narod hoćemo li da uđemo u mere fiskalne konsolidacije, bio ličnovan.

- Uvek sam donosio najteže odluke sam sa vladom, a danas možemo da se pohvalimo rezultatima. Pokažite mi više od pet zemalja u Evropi koje mogu da se porede sa nama. Uspeli smo, jer nismo donosili popularna rešenja - naglasio je on.

Takođe je podsetio da u četvrtak u posetu Beogradu dolazi hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović, rekavši da će biti dočekan kako to priliči, u želji za najboljim odnosima sa svima. 

Prema pisanju "Blica", Vučić je saradnicima rekao da je imao dogovor sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem da ne izlaze u javnost sa svojim stavovima pre nego što svi zajedno sednu i razgovaraju.

Ali, posle intervjua koji je Dodik dao "N1", Vučić ne vidi smisao održavanja sastanka i smatra dogovor prekršenim. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.09.2016. 15:43
Kako se naljutio tako će se i odljutiti. Šta je tu sporno. A Srbi iz Bosne su trebali da ćute mali i da danas, nakon sastanka kažu šta imaju i šta će uraditi. Ja mislim Da Dodik i Ivanić skidaju sa Vučića pritisak kako bi Vučić kasnije mogao da ih brani kad zatrreba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online