Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 20.09.2016.
21:19
Vestionline, N1info.com/ A

Halilović: Nikome nećemo dopustiti da odnese i deo BiH bez belaja

General i bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović, posle oštrih reagovanja srpskih zvaničnika na njegovu pretnju da neće biti Republike Srpske ako bude referenduma, uzvraća da rat provociraju oni koji insistiraju na referendumu.

Youtube/TV1
Rat provociraju oni koji pozivaju na referendum: Sefer Halilović

- Niko razuman ne želi sukob. Ali nije moralno, čovek ne može da pusti da nacisti budu nagrađeni sa 50 posto teritorije BiH - rekao je Halilović za N1. 

Kaže da rat provociraju oni koji pozivaju na referendum, oni koji zagovaraju otcepljenje i ne poštuju BiH i oni koji kažu da je BiH virtuelna država koja ne postoji. 

- Rat provociraju oni koji ne poštuju odluku ustavnog suda, rat provociraju oni koji ne poštuju ni državu ni nikoga. Očigledno na taj način skreću pažnju sa svog kriminala i lopovluka na ove ratne teme -  rekao je Halilović.

On je takođe rekao da je poslednji čovek koji želi i traži rat, da niko razuman ne želi sukobe, a da njegovu izjavu treba shvatiti kao upozorenje.

Kako prenosi N1, Halilović je izneo niz uvreda na račun srpskog premijera i ministra spoljnih poslova, za koje je rekao da su poslednje osobe koje treba slušati kada se govori o regionalnoj stabilnosti i miru.

Halilović je ranije zapretio nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

- Nikome ne pretimo, ali nikome nećemo dopustiti da odnese i deo BiH bez belaja - rekao je Halilović, koji je gostujući na TV1. 

Usledile su oštre reakcije predsednika vlade Aleksandra Vučića, šefa diplomatije Ivice Dačića, kao i predsednika RS Milorada Dodika, a srpski premijer je poručio da Srpska neće nestati.
    

POVEZANE VESTI

Sreda 21.09.2016. 02:30
koga briga šta poturčeno govnno baljezga...
Sreda 21.09.2016. 00:13
Prodaju neku istoriju koja je samo njima poznata. Koliko znam srednjevekovna Bosna je bila srpska država, Tvrtko Kotromanić je polagao pravo na Nemanjićku krunu. Od dolaska osmanlija ona je samo još jedan pašaluk sa većinskim srpskim stanovništvom. Posle Balkanskog i velikog rata osniva se Kraljevina SHS, znači Bosnu kao nezavisnu državu niko ne pominje. Ovakav oblik dobija Avnojskim dogovorom, i sva tri naroda u njoj su ravnopravna. Na osnovu čega sada bošnjaci žele srbima da nameću svoju volju, i da postavljaju stvari kao da srbi žive u bošnjačkoj državi. To apsolutno nije tačno, ne možete silom ma kolika ona bila naterati 2 miliona ljudi, ili 40% ukupnog stanovništva BiH da živi sa vama ako to ne želi, to kad tad mora pući.
Četvrtak 12.01.2017. 23:44
Halilovicu kr-vavu ti milosnu maj-ku jeb-e-m pa , pogledaj se na sta licis lesu jedan ti ces nekom da pretis svrsim ti u labrnje te smrd-ljive, sisu ti maj-cinu je-b-em
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online