Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.09.2016.
13:32
Vestionline A

"Dodik doveo Srbiju u opasnost!"

"Posle referenduma ništa više nije isto: pozicija Republike Srpske je oslabljena, Zapad sad ima povod da ukine RS, a i Srbija je u opasnosti", tvrdi lider SDS-a Dragan Čavić.

Srna
Dodik svima pravi probleme: Dragan Čavić

- Doneli smo odluku da referendum bude odgovor naroda na političku odluku Ustavnog suda BiH koja je za nas neprihvatljiva. A čim su stranci počeli pretiti da će uvesti sankcije, Dodik je građane obavestio da je referendum u stvari anketa i faza u sprovođenju odluke Ustavnog suda BiH. Sada se brže-bolje sprema izmena Zakona o praznicima RS kako bi se odluka Ustavnog suda što pre provela i tako eventualno sprečile sankcije EU i SAD Dodiku i drugima. Za javnost junačenje - kazao je Čavić u intervjuu za "Alo".

On tvrdi da "mi u Savezu za promene nismo potegli na terenu, očito je da ovaj referendum ne bi uspeo, odnosno, ne bi imao onaj zakonski minimum od 50 odsto plus jedan glas".

- Kao odgovorni političari između stranačkih interesa i Republike Srpske izabrali smo Srpsku. Pitanje je u kojoj bi danas bili situaciji svi mi da referendum nije uspeo. Narodu je preko glave igre njihovim životima. Dodik je odgovornost sada prebacio na narod, a prvi čovek RS treba da preuzme odgovornost na sebe. I sada imamo i kolateralni problem. Upali smo u žrvanj geopolitičkih trvenja Rusa i Amerikanaca, u koji smo uvučeni avanturističkom politikom Dodikovog društva - navodi Čavić.

Lider SDS tvrdi i da je Dodik ovim potezom napravio problem Srbiji o bjašnjava:

- Država Srbija je jedan od garanata Dejtonskog sporazuma i ona mora da se stara o njemu. Postojanje tog sporazuma nama u Republici Srpskoj garantuje miran san. I dok, sa jedne strane, imamo premijera Srbije Vučića, koji radi na miru i stabilnosti, na drugoj strani imamo Dodika, ali i njegovog "partnera" Izetbegovića, koji sve čine da taj mir dovedu u pitanje. Dodik i Izetbegović se nikada nisu ni svađali, već im je referendum odlično poslužio kao deo predizborne kampanje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.09.2016. 15:31
Država Srbija je jedan od garanata Dejtonskog sporazuma i ona mora da se stara o njemu. Postojanje tog sporazuma nama u Republici Srpskoj garantuje miran san. I dok, sa jedne strane, imamo premijera Srbije Vučića, koji radi na miru i stabilnosti, na drugoj strani imamo Dodika, ali i njegovog "partnera" Izetbegovića, koji sve čine da taj mir dovedu u pitanje. Dodik i Izetbegović se nikada nisu ni svađali, već im je referendum odlično poslužio kao deo predizborne kampanje.........................................Gdje su do sada bili on i stene od vuka dok su nasilno mijenjane tacke Dejtonskog sporazuma. Ovo je bio zadnji momenat da se zaustavi razaranje Republike Srbske. Da je on i drustvo sprecilo u korjenu mijenjanje Dejtona do ovoga sada ne bi ni doslo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online