Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.10.2016.
14:44
Srna A

"BiH nikada neće biti država na silu"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da pritisci Tužilaštva BiH na Republiku Srpsku i na njega lično nikada neće prestati, te poručio da BiH nikada neće biti država na silu jer nijedna država se nije na silu održala.

Tanjug
Dvostruki aršini BiH i međunarodne zajednice: Milorad Dodik

- Pritisci na Srpsku nikada neće prestati, jer oni uvek traže neke nove metode. Ako to nije međunarodna zajednica, onda je tu Tužilaštvo BiH koje će uvek ganjati svakog viđenijeg Srbina koji nešto progovori što njima nije po volji, što se njima ne sviđa - rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

On je naveo da se, "osim krađe glasova koja se dogodila u Bijeljini, dešava još nešto što je veoma indikativno".

- Zamislite da sam ja nekome od ovih ljudi u Bijeljini rekao da ne dolazi u obzir da Bošnjak ovde bude gradonačelnik ili odbornik. Mislim da bi usledila međunarodna intervencija. A, čuli smo da ovi iz Sarajeva kažu da u Srebrenici ne može da bude Srbin. Zašto ne bi mogao biti Srbin? Biće Srbin - naglasio je predsednik Srpske.

On je rekao da je u Srebrenici Srbin pobedio i pokazaće na koji način se može voditi opština, a da ne vređa druge.

- U tom pogledu hoću da govorim o različitim aršinima. Ne može ono što je jednima dopušteno da ne bude dopušteno i drugima. Što je jednima zabranjeno mora biti i drugima - istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, ako neko kaže da Srbin ne može da bude načelnik opštine i da to, navodno, vređa nekoga, onda to ide u sferu fašizma ili rasizma i bilo čega drugog.

- U svakom slučaju, što se tiče Suda i Tužilaštva BiH, moj stav o tome je veoma jasan. Oni su instruisani da naprave državu, kako oni to vole da kažu. BiH nikada neće biti država na silu, jer nijedna država se nije na silu održala - rekao je Dodik novinarima, komentarišući pitanje konstantnih pritisaka Tužilaštva BiH na Republiku Srpsku.

On je dodao da bude i okupacija desetinama godina, ali da se nijedna država nije tako očuvala, ako nema unutrašnjeg konsenzusa, a on se u BiH i ne traži.

- U BiH se traži podaništvo koje imaju u Savezu za promene iz Republike Srpske, a ako drugi koji to neće, onda pokušavaju da obezbede poslušništvo putem instaliranja raznih priča o lopovluku i kriminalu - rekao je Dodik.

Kada je reč o SDS-u i izborima, on je naveo da je SNSD pobijdio.

- Ali, izgubićemo Bosića. Rekao sam, velika šteta. Voleo bih da Bosić ostane jer je on nama najbolji - rekao je Dodik, koji je lider SNSD-a.

POVEZANE VESTI

Subota 08.10.2016. 15:00
****Ж**И**В**Е**Л**А*******Р*Е*П*У*Б*Л*И*К*А********С**Р**П**С**К**А***** ...................................................................................................................................... ********Ж**И**В**Е**О***********Д**Е**В**Е**Т**И******Ј**А**Н**У**А**Р**** .................................................................................................................................. ****Ж**И**В**Е**Л**А*******Р*Е*П*У*Б*Л*И*К*А********С**Р**П**С**К**А***** ...................................................................................................................................... ********Ж**И**В**Е**О***********Д**Е**В**Е**Т**И******Ј**А**Н**У**А**Р**** .................................................................................................................................. ****Ж**И**В**Е**Л**А*******Р*Е*П*У*Б*Л*И*К*А********С**Р**П**С**К**А***** ...................................................................................................................................... ********Ж**И**В**Е**О***********Д**Е**В**Е**Т**И******Ј**А**Н**У**А**Р**** .................................................................................................................................. ****Ж**И**В**Е**Л**А*******Р*Е*П*У*Б*Л*И*К*А********С**Р**П**С**К**А***** ...................................................................................................................................... ********Ж**И**В**Е**О***********Д**Е**В**Е**Т**И******Ј**А**Н**У**А**Р**** ..................................................................................................................................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online