Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 16.10.2016.
06:00
Vestionline A

Crna Gora odlučuje: Da li je Milo jači od Srba i Rusa?

Danas se u Crnoj Gori održavaju parlamentarni, ali i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Andrijevici i Gusinju. Pravo glasa ima 528.817 građana. U odnosu na predsedničke izbore, koji su održani u aprilu 2013. godine, broj građana sa pravom glasa veći je za njih 17.412.

Tanjug
Da li će Milo ostati na vlasti, ili će konačno građani Crne Gore videti kako je to kad on ne vlada?

Najviše birača je u Podgorici - 132.692, zatim u Nikšiću 58.605, a najmanje u Šavniku 1.747.

Ovo su deseti parlamentarni izbori od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a četvrti posle obnove nezavisnosti. Na parlamentarnim izborima učestvuje 17 izbornih lista. 

Biračka mesta otvorena su u 7 časova, a građani će moći da iskoriste svoje pravo glasanja večeras do 20 sati.

Po mnogima, ovi izbori mogu biti prekretnica za Crnu Goru, a sve češće se čuje mišljenje da je ovog puta vladavina Mila Đukanovića ozbiljno uzdrmana. Sam ishod izbora moramo sačekati, ali evidentno je da su lideri vlasti i opozicije na završnim konvencijama razmenili oštre poruke.

Lider DPS-a Milo Đukanović poručio je da će posle izbora biti stavljena tačka na "anticrnogorsko delovanje" svih u toj državi, te da da Crna Gora u nedelju odlučuje da li će biti članica EU i NATO, ili ruska kolonija, 

- Svima je jasno da se 16. oktobra odlučuje o sudbini države, a ne samo bira vlast. Odlučuje se hoće li Crna Gora biti članica EU ili ruska kolonija. Na ovim izborima se pokazuje ko je za odbranu, a ko za izdaju Crne Gore. Dakle, Crna Gora ili oni, evropske integracije ili oni - kazao je Đukanović.

S druge strane, lider Demokratskog fronta Andrija Mandić je pozvao aktuelnog premijera da u ponedeljak, 16. oktobra, mirno preda vlast. On je na završnoj konvenciji Demokratskog fronta u Podgorici poručio da će smena vlasti biti mirna, a jedini haos desiće se, kako je rekao, 16. oktobra u kabinetu premijera i predsednika DPS Mila Đukanovića.

Mandić je pozvao građane da izađu na izbore i da budu "na braniku".

- Moramo da ispratimo svaki glas. Kada, šta i kako ćemo raditi - dobićte instrukcije. Nema potrebe da pravimo nerede, jer pobeđujemo. Milo, mirno predaj vlast 16. ispoštuj narod - poručio je Mandić.

A kako prenose mediji, aktuelna nervoza crnogorskog režima mnogo bolje se ogleda u okolnosti da je u toku policijska akcija pretresanja kuća i domova simpatizera Demokratskog fronta. Na drugoj strani, opozicija već mesecima upozorava da DPS priprema dobro organizovanu izbornu krađu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.10.2016. 14:51
________ ИЗБОРИ 2016: ПЛАЧ СЕСТРЕ ФАНТОМОВЕ_______ Ајде иксе, не диза се, вита јело, ој...ој...... Зелен боре! С оног свијета, добро доша' међу своје, ој...ој.... За изборе! Зла нафако земље ове, родска муко, ој...ој..... Братски сломе! У списак те убачише, благош' у дом, ој...ој....Наш фантоме! Туђа срећо и нафако, и гласачу без лаписа, ој...ој....Власти блиска! Демократски искораку, убачени елементу, ој...ој...С' овог списка! Не мучи нас премучене, тамо њима, ој...ој....Нема спаса! У вељу си књигу стига', бриго наша, ој...ој.... КОГА ГЛАСА...???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online