Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 27.10.2016.
18:02
D. Dekić - Vesti A

Milo treći put "ostavio vlast"

Odluku premijera Crne Gore Mila Đukanovića da se ne kandiduje ponovo na tu funkciju, već da se i treći put u karijeri povuče sa državnih funkcija, tamošnja opozicija različito vidi.

Reuters
Sve po starom: Milo Đukanović

Od tumačenja da je prinuđen na takav potez, jer mu zemlja grca u korupciji i kriminalu, do onih koji su uvereni da je to politička vratolomija do novog povratka u državni vrh.

Đukanović se povukao s mesta premijera 2006. u korist Željka Šturanovića koji mu je vratio funkciju dve godine kasnije "iz zdravstvenih razloga". Opet je Milo napustio mesto premijera 2010. kada ga je zamenio Igor Lukšić. Ustoličio se ponovo posle izbora 2012.

Vladajuća DPS kojoj Milo ostaje predsednik, sada je za premijera je predložila Duška Markovića. Da će Đukanović verovatno u trku za predsednika Crne Gore 2018. godine uveren je čelnik Srpske liste Dobrilo Dedeić.

- To bi mu bio drugi predsednički mandat, jer je Crnu Goru vodio od 1997. do 2002. godine, a od tada je Filip Vujanović u trećem mandatu - pojasnio je Dedeić za "Vesti".

On smatra da Đukanović razmišlja o dve opcije povratka.

- Jedna je da ide na potvrđivanje ulaska u NATO u parlamentu za šta ima većinu i u delu opozicije, pa da tenzije proistekle iz takve odluke rešava izborima. Druga bi mogla da bude da sa predsedničkim raspiše vanredne parlamentarne, ali i izbore u Podgorici koje može da dobije samo u takvom izbornom paketu - naveo je Dedeić.

Prelivena čaša

Lidera najjače opozicione struje Demokratski front i Andriju Mandića povlačenje Đukanovića nije iznenadilo.
- Loši izborni rezultati su mu pokazali da je prepreka i problem za Crnu Goru, a ne rešenje. Korupcija i kriminal su postali pretnja i njemu i državi, a mafijaški obračun na dan izbora, samo je kap koja je prelila čašu i primorala ga da se skloni - tumači Mandić.

POVEZANE VESTI

Subota 29.10.2016. 23:12
Taj smo film vec jednom gledali . Pre nekoliko godina , EU je ispostavila zahtev Milu da odstupi sa svih funkcija , da bi CG dobila kandidaturu. I on je navodno bio podneo ostavke , ali je i dalje ostao Vladar CG . Posle par godina vratio se i zvanicno preuzeo ponovo sve poluge vlasti , koje je u tom periodu imao ali Nezvanicno . Sada to od njega ocigledno zahteva Amerika, zbog ulaska u NATO. To oni stalno rade, tako je EU trazila da ode Sanader itd. Samo Milo je jaci pa se uvek vrati .....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online