Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.11.2016.
09:13
alo.rs, Tanjug A

Nova misterija u Crnoj Gori: Srbin uhapšen u Beogradu, pa ekspresno završio u Spužu?

Beograđanin Aleksandar Sinđelić uhapšen je u ponedeljak u Beogradu u najvećoj tajnosti, posle čega je u večernjim satima pod specijalnim merama bezbednosti avionom crnogorskih državnih organa doveden u Podgoricu, pišu podgorički mediji.

Reuters
I dalje se ne smiruje saga oko "državnog udara" u Crnoj Gori

Akcija hapšenja osumnjičenog da je organizovao teroristički napad na premijera Mila Đukanovića, policijske službenike i građane, koji je osujetio specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, izvedena je upravo po nalogu iz Crne Gore.

Mediji su ranije objavili da je Sinđelić saslušan u Beogradu i da je pod nadzorom srpskih vlasti. Međutim, nadležni organi dve zemlje su već tada uveliko spremali njegovo izručenje u skladu sa sporazumom o izručenju svojih državljana, a na osnovu Interpolove poternice.

Kada su se stekli svi ovi formalni preduslovi za njegovo izručenje, srpska policija mu je i zvanično stavila lisice na ruke, a već u utorak je jutro dočekao u spuškom Istražnom zatvoru, pišu "Dnevne novine".

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju ovu informaciju.

- Podsećamo Vas da predmet na koji se odnose Vaša pitanja nosi oznaku tajnosti, zbog čega bi svako saopštavanje detaljnijih informacija koje mogu da utiču na postupak predstavljalo kršenje propisa. Podsećamo Vas, takođe, da je zakonom propisano da su državni organi, mediji, javne ličnosti... dužni da izjavama o krivičnom postupku koji je u toku ne vređaju pravila postupka. Tužilaštvo javnosti saopštava informacije koje u određenoj fazi postupka mogu da budu dostupne javnosti - stoji u odgovoru iz kabineta VDT-a.

Prema nezvaničnim informacijama, Sinđelić je tokom saslušanja u Srbiji negirao da je izvršio krivična dela, koja mu crnogorski istražitelji stavljaju na teret. Koliko je zapravo ubedljiv u tvrdnjama i da li će takav stav zadržati i tokom saslušanja u crnogorskom Specijalnom tužilaštvu tokom suočavanja sa prikupljenim dokazima, ostaje da se vidi.

Tužilac Katnić, uprkos pritiscima i sumnjičavosti dela javnosti, nije zvanično otkrio kakve dokaze je prikupio protiv Sinđelića i bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića.

Potvrdu o hapšenju Sinđelića dobile su i "Vijesti" od tri izvora iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, ističući da je Sinđeliću pritvor određen posle saslušanja u Specijalnom državnom Tužilaštvu Crne Gore.

Jedan od izvora kazao je da je Sinđelić pod krajnje sumnjivim okolnostima završio iza rešetaka.

- Niko se zvanično nije oglasio tim povodom. Najverovatnije je posredi dogovor između njega i onih koji rukovode ovom istragom. Da je uhapšen u Srbiji ne bi mogao ovako ekspresno biti izručen Crnoj Gori, već je najverovatnije sam došao posle dogovora da priznanjem "pojača" dokaze tužilaštva - kazao je sagovornik "Vijesti".

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nije odgovorio "Vijestima" na pitanja o Sinđeliću, već uputio na PR službu Tužilaštva.

- Podsećamo da predmet na koji se odnose pitanja nosi oznaku tajnosti zbog čega bi svako saopštavanje detaljnijih informacija koje mogu da utiču na postupak predstavljalo kršenje propis - navodi se u zvaničnom odgovoru Tužilaštva.

Tužilaštvo takođe podseća da je zakonom propisano da su državni organi, mediji, javne ličnosti... dužni da svojim izjavama o krivičnom postupku koji je u toku ne vređaju pravila postupka a da Tužilaštvo saopštava informacije "koje u određenoj fazi postupka mogu da budu dostupne javnosti".

Od 20 uhapšenih u predizbornoj noći u Podgorici, tužilaštvo je nakon saslušanja pustilo na slobodu šestoro. Naredbom za sprovođenje istrage obuhvaćeno je šesnaest osoba od kojih se samo Dikić Sinđelić i Hristićeva, sumnjiče za terorizam u pokušaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online