Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 29.11.2016.
11:36
blic.rs A

Priznao ubistvo, a sad se žali: Stravična priča iz Hrvatske koja još nije dobila svoj epilog

U Vrhovnom sudu Hrvatske u utorak će biti održana sednica po žalbama odbrane i tužilaštva na presudu kojom je Dragan Paravinja (47) osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva tinejdžerke Antonije Bilić (17).

youtube.com/Targavz
Ubijena Antonija Bilić

Protiv presude žalio se lično Paravinja i njegovi branioci, a ono što je neobično jeste da je žalbu uložilo i tužilaštvo, i pored maksimalne kazne.

Advokat Paravinje, Dragan Palibrk kaže za "Blic" da su navodi žalbe odbrane u potpunosti osnovani, jer ima brojnih bitnih povreda zakona, i da očekuje najmanje da se opet ukine presuda i ponovo sudi.

Glavni dokazi protiv Paravinje su snimci nadzornih kamera gde se vidi njegovo kretanje na dan zločina 3. juna 2011, zatim DNK tragovi žrtve u njegovom kamionu, kao i njegovo priznanje iz policije u Banjaluci gde je uhapšen 26. juna 2011.

Telo devojčice je pronađeno 28. novembra 2012. na parkiralištu pored državnog puta u selu Modruš kraj Josipdola u Karlovačkoj županiji, nedaleko od mesta gde je poslednji put lociran signal njenog mobilnog telefona. Međutim, odbrana osporava ove dokaze.

- Pronađen je samo skelet žrtve pa nije nije moglo da se vidi da li ubijena ili silovana kao ni da se utvrdi tačan uzrok smrti što su veštaci zaključili. Jedini dokaz koji ukazuje da je Paravinja izvršio to delo je njegov iskaz u Banjaluci gde je on pod teškom torturom priznao da je žrtvu zadavio, ali ne i da je pokušao silovanje. Sud u Splitu nije mogao da bazira presudu na tom iskazu ili je u najmanju ruku je mora da proveri da je bilo torture. Trgovi krvi su pronađeni tek naknadnim veštačenjem pa mi sumnjamo da su podmetnuti - tvrdi Palibrk.

Palbrk je takođe rekao da se nada da će mu Vrhovni sud Hrvatske omogućiti da zastupa Paravinju.

- Pred sudovima u Srbiji omogućene je advokatima iz Hrvatske da zastupaju klijente. Bio sam branilac u Italiji i Nemačkoj koje su članice EU kao i Hrvatska EU. Postavlja se pitanje ako mi je tamo omogućeno zašto ne bih mogao i Hrvatskoj - kaže Palibrk.

Paravinja je u pritvoru bio i sa kapetanom Draganom

- On je u Lepoglavi. Piše mi da strahuje za svoj život i da nema zakonit tretman. Dok je bio u pritvoru u Splitu bio je zatvoren sa Draganom Vasiljkovićem - Kapetanom Draganom koji me je i preporučio Paravinji za branioca - kaže Palibrk.

Paravinja inače, ima i srpsko i hrvatsko državljanstvo. Rođen je u Zemunu 1969. godine, a kao poslednje mesto prebivališta prijavio je Obrovec u Hrvatskoj. Bio je zaposlen kao vozač.

Slučaj ubistva koji je potresao Hrvatsku

Maloletna autostoperka Antonija Bilić viđena je poslednji put 7. juna 2011. godine kada je na ušla u kamion Dragana Paravinje. On je uhapšen u BiH 25. juna 2011. godine, a mesec dana kasnije izručen je Hrvatskoj i od tada je u zatvoru u Šibeniku.

Slučaj ubistva Antonije Bilić potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu.

Sprovedena je višemesečna potraga za nestalom devojkom koja nije dala rezultata, iako je bila do sada najopsežnija u Hrvatskoj, tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

Antonija Bilić poslednji put je viđena 7. juna prošle godine dok je stopirala preko reke Čikole i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Dragan Paravinja.

Područje na kojem je telo pronađeno policija je dva puta pretresala.

Prvi put samo pet dana nakon Antonijinog nestanka, a drugi put krajem prošle godine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.12.2016. 19:01
Сјећам се овог случаја који је скоро годину дана ХР држао у неизвјесности шта је са Антонијом??? Дакле овог монструма Паравињу...и све њему сличне коли неправедно леже живи по затворима...да се питам суда им не би требало....већ као у Саудијској Арабији....на муке док не липшу !!! И он и онај што је уб-ио Тијану Јурић и уб-ице многих других цурица које су на стравичан начин уморене и прерано отишле из загрљаја својих најмилијих.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online