Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 08.03.2017.
21:51
Informer A

Putin žestoko: Crna Gora je krimi država koja na silu gura narod u NATO

Predsednik Rusije Vladimir Putin poslao je u utorak vrlo jasnu i nedvosmislenu poruku da je Crna Gora kriminalna država i da režim Mila Đukanovića na silu gura svoj narod u zločinački NATO pakt!

Reuters
Teške optužbe na račun crnogorskog režima: Vladimi Putin

U neobično oštrom i konkretnom saopštenju Putinove partije "Jedinstvena Rusija" koje je potpisao Sergej Železnjak kaže se da je u Podgorici već dugo na vlasti kriminalna grupacija koja pokušava da zavadi i podeli narod ne bi li tako produžila svoju vlast.

Režim zavisan od kriminala

Železnjak, inače Putinov najbliži stranački saradnik, upozorava da podgorički režim na silu uvodi Crnu Goru u NATO pakt samo da bi sačuvao lične privilegije stečene mafijaškim poslovima!

"Crna Gora je država koju godinama izjeda vlast zavisna od narko-trafikinga, kriminala i korupcije... Danas ne samo u Moskvi nego i na Zapadu počinju da shvataju da uporna deklarativnost crnogorske vlasti ka ulasku u NATO nema za cilj zaklanjanje iza stranih štitova zbog svog naroda već samo zbog očuvanja lične vlasti" navodi se u Putinovoj poruci i naglašava da sud crnogorskog naroda jedini može biti merodavan:

"Svoj put mora da bira, bez represije i intriga, sam crnogorski narod, a ne vlast pod uticajem "jastreba" iz američkog parlamenta i narko-bosova. O svemu bi trebalo da se izjasni narod na poštenom referendumu. Samo to može da očuva mir, stabilnost i napredak Crne Gore, Balkana i cele Evrope", stoji u poruci.

U Putinovoj poruci dalje se kaže da su crnogorske vlasti podelile nekada jedinstven srpski narod na građane prvog i drugog reda, pre svega na osnovu njihove partijske pripadnosti i spremnosti da se odreknu svoje tradicije i etničke pripadnosti.

Putinov najbliži saradnik Sergej Železnjak ističe i da je režim u Podgorici, uz pomoć mentora iz SAD i drugih zapadnih zemalja, inscenirao navodni pokušaj državnog udara tokom poslednjih parlamentarnih izbora.

- Cilj je bio da crnogorska vlast ovu antirusku kampanju, punu izmišljenih informacija, "proda" američkom Senatu, koji bi potom ratifikovao protokol o ulasku Crne Gore u NATO. Igrajući na tu antirusku kartu pred američkim establišmentom, crnogorska vlast krije istinu od većine svojih građana - objašnjava Železnjak.

- U cilju produžavanja unutrašnjeg konflikta, koji je neophodan vladajućem klanu da bi ostao na vlasti, na delu je revizija istorijskih i kulturnih tradicija. Usred nacije, koja je vekovima bila jedinstvena, stvaraju se podele po pitanju jezika, kulture i obrazovanja. Zbog nastupa protiv takvog opasnog etnopolitičkog inženjeringa, duhovni lideri SPC, politički i društveni radnici podvrgnuti su lažnim optužbama i strašnim progonima... - navodi Sergej Železnjak.

I dok niko od predstavnika crnogorskog režima nije juče hteo da komentariše ovu Putinovu poruku, jedan od vođa crnogorskog Demokratskog fronta Andrija Mandić za Informer kaže da opozicija u ovoj zemlji godinama unazad upozorava na iste probleme.

Zakasnela rekacija

- Odavno nije tajna da je Đukanović šef kriminalne organizacije u kojoj su i ljudi iz Srbije i da su oni zajahali Crnu Goru i opljačkali crnogorski narod. Švercom cigara, oružja i droge stekli su milijarde evra. Pričom o NATO paktu oni sada pokušavaju da spasu vlastiti biznis i silni novac koji su ilegalno zaradili. Najgore je što milioni tih prljavih evra završavaju u džepovima korumpirane briselske i vašingtonske administracije koja ih onda predstavlja kao demokrate... - zaključuje Mandić.

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative smatra da je reakcija Rusije zakasnela.

- Očigledno se Rusija preračunala. Trebalo je da reaguju pre pet godina ili barem pre dve, tri godine. Sada je jako teško skrenuti Crnu Goru sa puta kojim je krenula - ističe Proroković.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.03.2017. 23:02
E to su ti rekli zlonamerni Srbi.Istina je:u Crnoj Gori živi kriminalac do kriminalca- drugih nema
Četvrtak 09.03.2017. 12:09
ussrancima i eurupi sad ne smeta sto je milo shiptar vise od 20g na vlasti,ne nije to za njih diktator a gospodin Milosevic jeste matter vam poganu onu koja vas okotila
Četvrtak 09.03.2017. 15:41
Pa nego sta su nego mafia!!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online