Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.03.2017.
21:11
Vestionline A

"Izbore su štimali i Rusi i Amerikanci, a uvek je profitirao Dodik"

"Izbore su štimali i Rusi i Amerikanci, a uviek je profitirao Dodik. Neću sediti skrštenih ruku i gledati kako on razbija svaku alternativu u Republici Srpskoj", rekao je zamenik predsedavajućeg Doma Naroda PSBiH Ognjen Tadić (SDS).

Srna
Novi atak na prvog čoveka Republike Srpske: Milorad Dodik

- Ne znam da li je tačno da su Rusi naštimali pobedu Milorada Dodika protiv mene 2014. godine, te informacije sam video i ne mogu ih demantovati niti potvrditi, ali je činjenica da su se od 1996. do danas stranci mešali u sve izbore i da je uvek nekako Dodik profitirao - izjavio je Tadić za Novi.ba, koji je progovorio i o skandalu koji su otkrili ruski mediji, a prema kojima je Kremlj putem svojih tajkuna dikretno uticao na Tadićev poraz.

- Video sam tu informaciju u redovnom pregledu vesti. Ne znam koliko je ona tačna. Ali je činjenica da je kampanja 2014. obeležena  dolaskom te grupe ljudi koji su se predstavili kao Rusi. Oni nisu imali pravo glasa i ne zna jesu li na neki drugi način mogli uticati. Međutim, karakteristika svih izbornih procesa u BiH je takva da se mogu dovesti u pitanje sa stanovišta regularnosti -kaže Tadić.

Prema njegovim rečima, Centralna izborna komisija BiH nije našla za shodno da se pokrenu provere, ali je bilo razloga za to.

- Sam rezultat u kojem je razlika između Dodika i mene bila manja od jedan posto, a da je moj partner Mladen Ivanić pobedio Željku Cvijanović, govori da su neregularnosti dodatno moguće. Načelno podržavam incijative da se izvrše provere, svih procesa u kojima su stranci uticali bilo da su to bili Amerikanci ili, kao što vi kažete u ovom slučaju, Rusi-… – ističe Tadić.

Na pitanje da li je zbog takvog signala Moskve odlučio da se, na izvestan način, politički pasivizira, Tadić kaže da je iz "elementarne pristojnosti“ odlučio priliku dati drugima.

- Trudim se u svemu pa tako i u politici da imam minunmum neopohodne pristojnosti. Očekivao sam da dođe do pozitivne promene u Republici Srpskoj, ali to se nije dogodilo i meni je to bio znak da trebam otvoriti prostor drugim ljudim. Ja još uvek očekujem da se u Republici Srpskoj pojavi pojedinac ili grupa koja može doneti promenu – navodi Tadić.

On je prokomentirao i nedolazak delegata SNSD na sednicu Doma naroda BiH.

- Nedolazeći na sednicu juče, SNSD je želeo da demonstrira da se bez njih ne može održati sednica. Izjava Čovića u kojoj kaže da nešto ne funkcioniše je ustvari ono što smo naučili od Čovića - da izjavljuje ono što misli Dodik i obratno. Srpska demokratska stranka bi zaštitila ono najvrednije u njoj a to je njeno ime. Naša dobra stvar je da želimo da menjamo stvari nabolje u Republici Srpskoj i BiH i to je zahtev građana koji su glasali za nas – kaže Tadić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online