Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.05.2017.
10:20
Vestionline A

Hrvatske hostese zlostavljane: "Nudili su nam i grupni seks"

Studentkinje novinarstva Fakulteta političkih nauka u Hrvatskoj obavile su istraživanje na uzorku od 700 devojaka koje rade kao hostese i došle su do krajnje zabrinjavajućih rezultata.

Youtube/PronTheRoad
Foto: Ilustracija

Više od pola ispitanih devojaka tokom posla je doživelo verbalno zlostavljanje, a na pitanje koliko je to bilo puta, devojke najčešće odgovaraju tri. Samo 23 od 528 hostesa prijavile su zlostavljanje na poslu policiji.

Hostese vode rezervacije u noćnom klubu ili jednostavno "popunjavaju" klupski prostor, odnosno glume goste. Devojke oglase najčešće pronalaze na internetu, a mogu da se zaposle preko agencija, koje im garantuju sigurnost isplate preko ugovora.

Zbog brže i jednostavnije zarade sve se više devojaka odlučuje na rad na crno, pa tako honorar uglavnom dogovaraju na kraju večeri. U proseku, za posao hostese na privatnim zabavama i u noćnim klubovima devojke zarade od 150 do 200 kuna, (2.500 - 3.300 dinara) no za taj novac trpe zlostavljanje.

"Pošla sam prema toaletu i na vratima sam srela jednog starijeg muškarca koji mi je rekao da će mi dati 200 kuna ako piškim ispred njega. Umrla sam od straha i od tad više ne radim kao hostesa", rekla je Lucija koja radila kao hostesa u noćnim klubovima.

"Čvrsto me je uhvatio za ruku i zagrlio tako da me uhvatio za zadnjicu, a nisam mogla da se istrgnem. Ostali su se samo smejali. Osećala sam se tako nemoćno", ispričala je druga hostesa.

"Prijateljica i ja odlučile smo se za rad u jednom noćnom klubu. Bilo nam je obećano 200 kuna za četiri sata rada, od 23 do 3 sata. Nakon što smo došle u poluprazni klub, menadžer nas je poslao za sto njegovih prijatelja koji su nas pozivali na grupni seks. U 3 sata rekle smo menadžeru da nam da novac jer želimo da idemo kući. Rekao je da pričekamo još pola sata, što smo i uradile. U 3.45 nam je rekao da ne izgledamo kao na slikama i da će nam dati 150 kuna svakoj jer smo nesposobne i ružne", rekla je Ana.

Da bi se zaposlile kao hostese, devojke moraju da zadovolje određene kriterijume koji najčešće glase: "visoka, vitka, privlačna". One uglavnom vode rezervacije u noćnim klubovima ili samo popunjavaju prostor, tačnije glume goste. Većina njih posao nalazi preko interneta ili agencija koje im jamče sigurnost, i što se tiče isplate preko ugovora i što se tiče sigurnosti na radnom mestu, budući da s devojkama uglavnom šalju osobu koja se tu noć brine o njihovoj sigurnosti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online