Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.07.2017.
20:28
Tanjug A

Tivat i dalje Gori, ali vatra pod kontrolom

"Posle veoma dramatičnog popodneva na požarištu u Krtolima, u opštini Tivat, gde su vatrogsci u poslednji trenutak uspeli da odbrane kuće u Novom naselju, situacija je mnogo bolja i može se reči da je požar pod kontrolom", izjavio je komandir Službe zaštite i spašavanja Tivta, Zoran Barbić, javlja RTCG.

facebook.com/Podgorički vremeplov
Gust dim iznad Tivta: Požari prave probleme

U gašenju su učestvovali pripadnici Službi spašavanja iz Tivta, Kotora, Herceg Novog, Budve, Bara i Ulcinja, dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli, dok je jedno vozilo sa dobrovoljcima iz Perasta bilo u Tivtu u slučaju potrebe. 

U akciju gašenja uključili su se i avioni Direktorata za vanredne situacije, dok je helikopter MUP-a nadletao požarište i izveštavao o stanju na veoma velikom prostoru zahvaćenom požarom. 
Požari gore i u Podgorici, gde je na području glavnog grada aktivno 15 požara, ali stanovništvo i objekti nisu ugroženi.

Barbić je ranije danas Televiziji Crne Gore rekao da se situacija na požarištu kod Plavih horizonata iz časa u čas "strahovito menja". Poznata plaža Plavi horizonti u Radovićima nadomak Tivta je evakuisana iz preventivnih razloga.

- Odjednom je dunuo jak vetar i rasplamsao 20-ak požara. Stiže ekipa iz Kotora, a pozvani su i avioni ako mogu da uzlete zbog jakog vetra - kazao je Barbić.

Iz Sužbe za zaštitu i spasavanje saopšteno je RTCG da su avioni MUP-a do rano jutros pomagali vatrogascima u Tivtu i da su, nakon što je u jednom trenutku požar bio delimično pod kontorlom, napustili teren.

Međutim, nakon informacije da se situacija pogoršava MUP je ponovo poslao kanadere, koji su u ovom trenutku angažovani u gašenju požara.

"Oko 11 časova, nakon preduzetih aktivnosti na gašenju požara iz vazduha, avioni su se povukli kako bi vatrogasci na terenu, u skladu sa procedurama, mogli da ugase ostatke požara. Dogovoreno je da ukoliko komandir lokalne službe zaštite i spašavanja uputi ponovni zahtev za angažovanje aviona MUP-a, da će avioni biti stavljeni na raspolaganje ukoliko to meteo uslovi dozvole", saopstio je crnogorski MUP.

Kako je nešto posle 13 časova komandir Službe zaštite i spašavanja Tivat uputio pomenuti zahtev, avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a neposredno potom su, u skladu sa procedurom, krenuli na područje zahvaćeno požarom, stoji u saopstenju.

Direktorat za vanredne situacije je, napominju, u stalnoj komunikaciji sa službama na terenu, što podrazumeva angažovanje u skladu sa zahtevima.

"Stoga su svi kapaciteti, pa i oni koji se odnose na avione MUP-a, spremni da reaguju kada za to postoji potreba i kada to uslovi, u prvom redu meteo prilike, dozvoljavaju", pojasnio je MUP.

I u Podgorici od jutros aktivno 15 požara. Kako je RTCG saopšteno iz Vatrogasne službe, vatra je pod kontrolom, pa nigde nije ugroženo stanovništvo ili objekti.

Načelnik podgoričke Službe zaštite i spašavanja, Andrija Čađenović, rekao je Televiziji Crne Gore da su na području Podgorice aktivni požari na lokacijama Malo brdo, Jelin dub u Bratonožićima, u Štekama i na Vranjskim njivama.

- Gašenje požara otežava vetar, za sad nema ugroženih stanovnika i objekata - rekao je Čađenović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online