Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.08.2017.
18:45
R. Lukić - Vesti A

Nemačka delegacija u Bijeljini: Političari prolaze, prijateljstvo ostaje

Svi gradonačelnici, a u 20 godina bilo ih je po četiri u oba grada, podržali dalji razvoj saradnje

R. Lukić
Manastir Tavna: Za uspomenu sa igumanom Lazarom

Osmočlana delegacija Langenhagena koja je u Bijeljinu putovala povodom proslave Svetog Pantelejmona, slave grada Bijeljine, puna utisaka vratila se u Nemačku. Delegaciju je predvodio zamenik gradonačelnika Vili Mine, a član delegacije bio je i dr Željko Dragić, osnivač organizacije Pomoć za mladi život, čijom su se zaslugom dva grada i pobratimila.

Pored niza zvaničnih poseta gosti iz Langenhagena posetili su manastir Tavna i Islamsku versku zajednicu, a primio ih je i gradonačelnik Mićo Mićić.

Mićić je na prijemu kojem su prisustvovale i delegacije gradova pobratima iz Srbije, Makedonije i Bugarske i prijateljskih gradova iz Poljske i Češke, saradnju sa Langenhagenom istakao kao primer.

- Naša saradnja se odvija u redovnim godišnjim posetama i razmenama mladih, i gradonačelnik Mićić to zna da ceni, jer je ostvarena višestruka saradnja, a najvrednija su neraskidiva prijateljstva koja su postala trajna - kaže dr Dragić.

Srećna Brigita

Brigita Eder, jedna od najstarijih članica udruženja Pomoć za mladi život, počela je sa druženjem pre 20 godina, i veoma je srećna što je "njena deca", Ivana i Tijana, nisu zaboravile.

- One su u Langenhagen došle s prvom grupom pre 20 godina. Stanovale su kod nas i bile su "naša deca". One su danas odrasle i imaju svoje porodice, ali naše prijateljstvo ostalo je trajno. Svaki susret s njima čini me izuzetno srećnom - kaže Brigita, koja je sa suprugom Ervinom kod "svoje dece" bila primljena familijarno.

- Tokom 20 godina koliko traje saradnja Bijeljine i Langenhagena dva grada su promenila po četiri gradonačelnika, a prijateljstvo je stalno jačalo, iako su gradonačelnici bili različitih političkih shvatanja i partija - istakao je Vili Mine, šef delegacije Langenhagena, koji Bijeljinu poslednjih 15 godina kontinuirano posećuje.

- U Bijeljini smo od naših prijatelja bili izuzetno srdačno primljeni, i veoma se radujem što ćemo i mi njih krajem avgusta moći da ugostimo - rekla je za nemačke medije Zigrid Kasener, koja kao član udruženja Pomoć za mladi život sa suprugom Jurgenom više od 10 godina aktivno radi na učvršćivanju prijateljstva između dva grada.

Slavlje krajem avgusta

Krajem ovog meseca u Langenhagenu će biti proslavljena dva značajna jubileja, 20-godišnjica osnivanja udruženja Pomoć za mladi život i 10-godišnjica potpisivanja ugovora o partnerstvu. Pripremljen je bogat program, a iz Bijeljine se u vremenu od 26. do 31. avgusta očekuje 70 gostiju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online