Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.08.2017.
19:19
Vestionline, Tanjug A

Ivanić žastoko napao Dodika: Šta će nam referendum, kad ni Srbija nije u NATO?

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić, izjavio je danas da je odluku o Akcionom planu za članstvo u NATO (MAP) doneo lično predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i dodao da bi referendum o tom pitanju bio besmislen.

Tanjug
Dodik sam doneo odluku o NATO: Mladen Ivanić

- Odluku o MAP-u je doneo Dodik lično. Jedini dokument koji postoji je onaj iz 2009. kada je u Predsedništvu BiH bio Nebojša Radmanović. To je jedini dokument, i nijedog drugog nema. Za otpočinjanje programa MAP-a odgovornost snosi SNSD - kazao je Ivanić na konferenciju za novinare u Banjaluci.

Ivanić je objasnio da u tom dokumentu stoji da je opređeljenje Predsedništva punopravno članstvo u NATO-u.

- Osim SNSD to niko nije spomenuo. Što svoju sramotu koriste da napadaju druge. SNSD je uveo sudove u slučajeve vojne imovine. Ljudi su se pozvali i tražili javni uvid. Da toga nije bilo, nikada institucije BiH ne bi mogle uraditi niti jednu stvar. A optuživati sudove - to može samo SNSD. To je posledica nepripremljenosti i neznanja - naveo je je Ivanović.

On tvrdi da je priča o referendumu povodom ulaska u NATO besmislena.

- Moj stav, početkom 2015. godine je jasno iznesen medijima u Sarajevu. Ne vidim nijednog srpskog političara koji može glasati za ulazak BiH u NATO - dok Srbija nije u NATO-u. Ne vidim šta će nam referendum? To je pokrivanje javnošću - izjavio je član Predsedništva BiH.

Ocenio je da su koraci SNSD-a i Dodika početak kampanje blaćenja drugih za sopstvene greške.

Ivanić je kako prenosi televizija N1, "priznao" novinarima da je sa hrvatskim članom Predsedništva Draganom Čovićem postigao dogovor o ambasadorima.

- Umesto srpskog ambasadora u Zagrebu, dobio sam srpskog ambasadora u Beogradu. Ja ću uvek birati Beograd. Što su frustrirani Zagrebom, što pate za Zagrebom (SNSD) to trebate pitati njih - naveo je Ivanić.

Ivanić je nasatavio da napada Dodika tvrdeći da je licemeran njegov poziv da "sednu zajedno".

- Što nas nije zvao 2009. nego sada kada treba vaditi kestenje iz vatre. Šteta je što imamo predsednika koji ima potrebu da deli, a ne da spaja. Razuman dogovor sa njim ne možete imati. Ja mislim da oni istinski veruju u ono što govore. Zahtev za MAP je podneo SNSD, sudski proces o vojnoj imovini SNSD. I to nisu jedini primer - izjavio je Ivanić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online