Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.12.2017.
15:49
Vestionline A

Veroučitelj u osnovnoj školi u Zagrebu hvalio Mladića

Hrvatski mediji objavili su audio snimak na kojem se čuje veroučitelj u zagrebačkoj osnovnoj školi koji učenicima govori da treba streljati bivšeg predsednika Stjepana Mesića i nekadašnju ministarsku spoljnih poslova Vesnu Pusić, a istovremeno hvali osuđenog za ratne zločine Ratka Mladića. Tužilaštvo je naredilo policiji da sprovede istragu.

EPA/Peter Dejong/Pool
Pohvale na račun Ratka Mladiće izazvale velikukontroverzu u Hrvatskoj

Reagujući na snimak koji je objavio portal Index.hr, ministarka obrazovanja Blaženka Divjak danas je rekla da je šokirana onim što je čula.

- Šokirana sam otkrićem snimka na kome se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je taj snimak autentičan, takvoj osobi apsolutno nema mesta u školi - napisala je ministarka na Fejsbuku.

Ona je navela i da je njeno Ministarstvo u kontaktu s direktorkom zagrebačke osnovne škole koja "trenutno preduzima sve potrebne mere i obaveštava sva nadležna tela kako bi se što pre utvrdile sve činjenice".

"O rezultatima postupka obavestićemo javnost čim dobijemo sve potrebne informacije", napisala je Divjak.

Veroučitelj je navodno na bolovanju.

Portal Indeks objavio je audio snimak na kojem, kako navode, veroučitelj Krešimir Bagarić u zagrebačkoj osnovnoj školi "Matija Gubec" učenicima osmog razreda predaje o nasilju, nabijanju na kolac, vešanju hrvatskih političara koji mu ne odgovaraju, poput Vesne Pusić, Stjepana Mesića i još jednog predsednika, a usput hvali Ratka Mladića.

Ispad veroučitelja snimio je jedan od učenika koji je snimak poslao redakciji Indeksa. Navodno nije reč o njegovom prvom ispadu, pa je učenik skupio hrabrosti da istupi s tim informacijama.

Incident se dogodio posle presude Slobodanu Praljku za zločine nad Muslimanima u BiH, pa je Bagarić većinu svog izlaganja posvetio situaciji u susednoj državi i u tom kontekstu pohvalio zločine Ratka Mladića nad Bošnjacima.

- Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke. Uz sve poštovanje prema dudekima. Može i učitelj biti lud ponekad - rekao je, između ostalog Bagarić.

- Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni - kazao je Bagarić.

Slučajem se bavi i zagrebačka nadbiskupija, koja se ogradila od izrečenih stavova i najavila da će njihova komisija za dodelu mandata veroučiteljima razmotriti slučaj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online