Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.01.2018.
17:26
Vestionline A

"Zvao me i rekao 'nije nastupao Tompson, neće ni Drljača'"

U Puli je otkazan doček pravoslavne Nove godine zbog nastupa srpskog folk pevača Bore Drljače.

Vesti
Bora Drljača

Nastup je otkazan sa obrazloženjem da ovaj pevač na repertoaru ima pesme u kojima je "sve Hrvate nazvao ustašama i slavi ratnog zločinca Radovana Karadžića", piše zagrebački Jutarnji list.

Istovremeno organizatori iz Zajednice Srba u Istri primili su popriličan broj pretećih SMS poruka i poziva od branitelja i pripadnika desničarske Hrvatske stranke prava. 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić je, navodi list, nakon skandala koji je u tom gradu izbio zbog dočeka pravoslavne Nove godine u Domu hrvatskih branitelja, 13. januara, da Drljača neće nastpiti. 

“Kratko i jasno - taj lik Drljača neće nastupiti za doček pravoslavne Nove godine. Tačka“, poručio je Miletić, prenosi list. 

"Grad Pula se ograđuje od nastupa Bore Drljače. Iako je organizator najavljene manifestacije nezavisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri i da prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule, već Ministarstva odbrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača", navodi list. 

Iz gradske uprave su saopštili da je Grad Pula, poznat kao grad liberalnih vrednosti i uspešne multikulturalnosti i da se ograđuju od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivost. 

"U skladu s tim ne podržava ni gostovanje muzičkog izvođača Bore Drljače koji u svojim pesmama i izjavama iznosi stavove neprimerene evropskim vrednostima", poručili su, između ostalog, iz Grada. 

Inače, Grad Pula i Istarska županija na plakatu su navedeni kao pokrovitelji te proslave. 

A organizator Miomir Jeremić, koji je dobio brojne preteće pozive, posebno hrvatskih branitelja kojima je nezamislivo da se takav jedan koncert može održati u Domu hrvatskih branitelja, tvrdi da nije znao za sumnjivi repertoar srpskog pevača koji je već nastupao na njihovoj proslavi za Novu godinu 2004. godine. 

Kaže da tada nije bilo nikakvih problema. 

"Odmah me nazvao Miletić koji mi je rekao da u Puli nije nastupio Tompson, pa da neće niti Boro Drljača. Rekao nam je da bez obzira na sve organizujemo našu proslavu, a to su nam poručili i iz Veća srpske nacionalne manjine, ali zbog svega što se dogodilo mi smo odlučili da sve otakažemo. Ne želimo izlagati opasnosti ljude i goste koji bi došli na tu proslavu. Naime, dobijam preteće pozive i SMS-ove i ljudi mi psuju mater četničku. Ne mogu dozvoliti da se tako nešto održi. A ovu proslavu organiziramo već godinama, ali ne u Domu hrvatskih branitelja, nego po okolnim hotelima i nikada nije bilo nekih loših interpretacija pesama. Ovaj put hoteli su zatvoreni pa je odluka pala na Dom hrvatskih branitelja", objasnio je Jeremić, prenosi Jutarnji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online