Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.04.2018.
16:12
Vestionline, Jutranji list A

Monstrum iz Hrvatske koji je trudnu devojku izbo 88 puta osuđen: Reakcija njegovog oca skandalozna

David Komšić koji je sa 88 uboda nožem, ubio svoju bivšu trudni devojku Kristinu Krapljan, osuđen je zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete na 30 godina zatvora. Otac ubice Ivo Komšić burno je reagovao u sudnici, koju je napustio zajedno sa suprugom Oliverom, odgurnuvši policajca.

twitter.com/Svakodnevnome/status
Izbo je 88 puta

- Sramota, osudili ste dete iz Bosne, odlazim odavde, j...vam mater, vikao je tata Komšić nakon što je saznao presudu. David Komšić mirno je odslušao objavu presude i njeno obrazloženje. Davidove sestre ostale su u sudnici plačući i slušajući obrazloženje presude.

Sudija Sanja Mazalin presudila je na višedecenijsku robiju Davida Komšića (20), optuženog da je 22. februara prošle godine u Ulici Svetog Josipa Radnika 16 u Zagrebu ubio svoju bivšu devojku Kristinu Krupljan (19) zadavši joj ukupno 88 ubodnih rana u njenoj Opel Astri nakon što mu je ona rekla da raskida sa njim, piše Jutranji list.

- Bila je suočena sa izvesnim smrtnim ishodom, strahom, što ovom ubistvu daje obeležje teškog ubistva. Ta okrutnost mora biti iznad prosečnog intenziteta koji inače prati takav čin nasilja. U ovom slučaju ta je okrutnost ostvarena. Da je Kristina umrla odmah to bi bilo označeno kao obično ubistvo. Ali, ta njena svesnost dok je 88 puta podizao ruku i ubadao čini to ubistvo posebno okrutnim. Nije sporno da je David Komšić znao da je Kristina Krupljan u drugoj vezi i da je trudna - rekla je među ostalog u obrazloženju presude sudija Sanja Mazalin.

- Nema dokaza da se tog dana Komšić planirano našao sa Kristinom Krupljan i da je planirao da je ubije.To naprosto nije dokazano ničim osim u završnoj reči. Sud je analizirajući sve dokaze, iskaze svedoka, tragove, odeću, nož, ne može se zaključiti da ga je doneo sa sobom. Njegova samoinicijativna predaja policiji ne ukazuje na planirani zločin. Sve ukazuje da se radi o tzv. situacijskom ubistvu, a ne da se radi o ubistvu iz bezobzirne osvete. Ono što mu daje karakteristiku teškog ubistva je upravo način na koji je počinjeno, jedno od najokrutnijih u Hravtskoj.

Suđenje Davidu Komšiću počelo je 1. februara ove godine i završeno je u roku od dva meseca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online