Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.05.2018.
12:11
Vestionline A

"Možete sve da nas pobijete, ali će neko nekad odgovarati"

Novinarka podgoričkih "Vijesti” Olivera Lakić je upucana vatrenim oružjem na mestu na kom je pre šest godina brutalno pretučena.

youtube.com/CdM Portal
Mesto zločina

Glavni i odgovorni urednik tog medija Mihailo Jovović je apostrofirao da nijedan napad na Lakićevu nije rešen.

- Do kad će se više ovo dešavati u ovoj našoj divnoj Crnoj Gori? Mnoge priče koje je napisala, a koje ukazuju na kriminal uopšte nisu istražene. Dokle ćemo mi da strepimo od ovakvih kukavica? - upitao je Jovović.

Novinarka je ranjena u nogu ispred zgrade u kojoj živi u Podgorici, na istom mestu na kom je pretučena pre šest godina.

- Verovatno su je sačekali ispred ulaza, gdje je pretučena pre šest godina, prišao joj je čovek i pucao u nogu. Ona kaže da je bilo još dvojica ljudi koji su pobegli. Znači, nemam reči dokle više - naveo je Jovović u upitao vršioca dužnosti direktora policije Veska Damjanovića zbog čega ne istražuju ono o čemu Lakićeva piše.

On je potom obećao da će učiniti sve da se napad na novinarku rasvetli.

- Verujte da sve preduzimamo i nama je u interesu da to otkrijemo, da svako krivično delo i svakog izvršioca otkrijemo. To se ne dovodi u pitanje, bilo da se radi o novinaru ili nekom drugom oštećenom građaninu - tvrdi Damjanović.

Ranjena novinarka je i poslednjih meseci, kao i ranije, između ostalog, pisala o švercu cigareta.

- Ona je i početkom 2011. godine istraživala da li se u fabrici “Tara” u Mojkovcu i njenom skladištu u Donjoj Gorici proizvode, skladište i odatle krijumčare lažni brendovi cigareta. U njenim tekstovima pisalo je da su sa tim nezakonitim poslom bili povezani službenici policije i Agencije za nacionalnu bezbednost. Od februara 2011. meta je uznemiravanja i pretnji, a u martu 2012. godine pretučena je na istom mestu na kom je ranjena. Iako je Ivan Bušković pravosnažno osuđen zbog napada na Lakićevu, motiv nikada nije utvrđen, kao ni nalogodavci napada. Nakon toga su i njegovi prijatelji i rođaci osuđeni zbog lažnog svedočenja, kada su tvrdili da je on sa njima igrao fudbal te večeri kada je novinarka napadnuta.I na tome se sve završilo - navode Vijesti.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, izjavio je u novembru 2015. da su dokazi o fabrici duvana u Mojkovcu ”najverovatnije emigrirali i izgubljeni trajno”, ali i da se tužilaštvo tim slučajem i dalje bavi, a nedavno je pokrenuta nova istraga o švercu duvana.

Direktor Vijesti Željko Ivanović je poručio predsedniku države Milu Đukanoviću da se na ovome neće završiti.

On je kazao da je ovo još jedan napad na Oliveru Lakić i 25, jubilarni, na novinare i imovinu Vijesti:

- Od kojih nijedan nije rasvetljen do kraja, nije ni započet da se rasvetljava, a svaki se desio nakon izjava (Mila) Đukanovića u kojima je pozivao na linč, širio govor mržnje i targetirao Vijesti -kaže on.

Ivanović je istakao da Đukanovića nijednom, niko od istražnih organa nije pozvao da da izjavu ili ga procesuirao zbog toga.

- Dotrčao sam dva minuta nakon napada i video je da leži na pločniku. Pored nje ćerku koja vrišti i šokiranog muža, a sve zbog toga što radi svoj posao i što neće da bude ono što je Đukanović napravio od ove države, građana i takozvanih novinara i intelektualaca - njegov sluga i obožavatelj lika i dela - rekao je Ivanović.

Dodao je da je “ova država definitivno mafijaška država, a Đukanović pokrovitelj te mafije”.

Direktor “Vijesti” kazao je da je zahvaljujući Đukanoviću, njegovoj politici i delovanju, uspostavljen takav sistem vrednosti i takvo društvo da se ni jednom časnom čoveku ne može garantovati sigurnost.

- Možete sve da nas pobijete, neko će za ovo jednog dana odgovarati, kad ne bude predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, šef policije Enis Bakovića i ministar policije Mevludin Nuhodžić. Onda će se nešto od svega ovoga otkriti - rekao je on.

Suvlasnik Vijesti Miodrag Miško Perović rekao je da “ne može, a da se ne primeti zakonomernost da svaki put kada se ‘gospodar Crne Gore’ obruši na Vijesti, posle toga sledi obračun sa nama”.

- Policija nikad to ne otkrije i onda se taj ciklus ponavlja. To postaje zakonomerno i traje skoro dve decenije, ovo shvatam kao obračun režima i paradržavnih formacija sa nama kao institucijom koju je budući predsednik Crne Gore nazvao fašističkom. On nas je tako krstio i sad nam šalju poruku koja je to vrsta našeg fašizma o kome ne treba da pišemo, da ne treba da pišemo o režimu i njegovom vrhu - kaže on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online