Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 28.07.2010.
14:43 >> 19:17h
Vestionline A

Ejup Ganić stigao u Sarajevo

Bivši član ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić stigao je oko 14.00 časova avionom iz Istanbula na sarajevski aerodrom.

Ganića su u holu aerodroma dočekali njegovi prijatelji, a ispred aerodromske zgrade nekoliko stotina građana Federacije aplauzom i uzvicima "Pravo s njim Predsedništvo".

Ejup Ganić po dolasku u Sarajevo

Ekstradicioni sud u Londonu odbio je zahtev Srbije za izručenje Ganića, koji se sumnjiči za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, pod obrazloženjem da bi mu suđenje u Srbiji bilo politički motivisano. Tužilaštvo Srbije najavilo je žalbu na odluku suda.

Pošto je oko ponoći krenuo sa londonskog aerodroma Ganić je jutros doputovao u Istanbul. Ganić je uhapšen 1. marta, na aerodromu Hitrou, u Londonu, na osnovu potjernice koju je Srbija raspisala za njim i još 18 osoba iz BiH, zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu, 3. maja 1992. godine.

Jovičić: BiH godinama ima dokaze o Ganićevoj odgovornosti za Dobrovoljačku

 

Sud i Tužilaštvo BiH već nekoliko godina poseduju potpunu dokumentaciju kojom se neoborivo dokazuje da je ratni član Predsedništva BiH Ejup Ganić odgovoran za zločine nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine, izjavio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavko Jovičić.

 

"Ogorčen sam zbog nerada Tužilaštva i Suda koje već nekoliko godina ima neoborive dokaze da je Ganić odgovoran ne samo za zločine u Dobrovoljačkoj već i za niz zločina tokom rata u BiH, čak i u logoru `Silos` u Tarčinu u kojem sam ja bio zatvoren", rekao je Jovičić novinarima.

 

On je ocenio da će odbijanje londonskog suda da Ganića isporuči Srbiji dodatno usložniti tešku političku situaciju u BiH i mogućnosti pomirenja među narodima u BiH, te da pravo i pravda u ovom slučaju nisu pobedili.

 

"Međutim, nije ovo poraz Srbije i njihove politike i diplomatije. Ovde je stvorena takva percepcija da su Srbi za sve krivi i nažalost tome je podlegla i engleska Vlada, kao i njihovo pravosuđe koje nikad ne bi donelo odluku koja ne odgovara engleskim interesima", smatra Jovičić.

 

Portparol Tužilaštva BiH Selma Hećimović potvrdila je danas da je "Ejup Ganić osumnjičeno lice i da je istraga koja se vodi za Dobrovoljačku ulicu u toku".

Koordinator Tima MUP-a Republike Srpske za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina Simo Tuševljak rekao je Srni da je slučaj "Ganić" i dalje aktuelan u Tužilaštvu BiH koje sprovodi istragu za zločin u Dobrovoljačkoj ulici.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.07.2010. 18:43
Obrazati crnogorac jeli bas to ko sto ti kazes. Sta ti imas kome reci .prvo püogledajte sebe i vasu ljudskost i ponasanje za vrijeme napada na Dubrovnik. srami te se, pljackalio ste i radili sta ste hteli dje je tada bilo vase cuveno crnogorsko postenjei crnogorski obraz. Bolje vratite dubrovcanima pokradeno neg sto blatite druge dok vasaledja i vasu bruku ne vidite.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online