Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 21.12.2010.
02:04 >> 13:04h
Press A

Profesorka brutalno pretučena iza škole

Dva mladića sačekala profesorku geografije XII beogradske gimnazije na mračnom parkingu iza škole, izbušili joj gume na automobilu, a potom ju je jedan od njih brutalno pretukao. U pomoć joj je pritekao domar, kog je jedan od napadača oborio na zemlju i pobegao.

Uviđaj na mestu gde je profesorka pretučena

Dva mladića, koji su najverovatnije učenici 51-godišnje profesorke Vilme Grebenarević, prvo su izbušili gume na njenom "jugu", a potom su je sačekali na parkingu škole dok se ne završe časovi u popodnevnoj smeni.

Kako je parking nešto slabije osvetljen, oni su se neko vreme sakrivali u mraku i čekali da se učenici i profesori raziđu. Kada je Vilma došla do automobila, videla je da joj je izbušena guma i tada joj je jedan od mladića prišao s leđa i počeo da je udara. Njegov saučesnik je stajao nedaleko od njih i čuvao je stražu, dok ju je ovaj besomučno tukao. Pesnicama je udarao ženu, a od siline udaraca profesorka je pala na zemlju. Napadač je nastavio da šutira profesorku dok je ona sklupčana ležala na zemlji.


U trenutku kada je pala, Vilma se sklupčala i, kako nikako nije uspevala da se odbrani i pobegne od nasilnika, počela je da zapomaže i zove u pomoć. Domar škole Rodoljub Simić bio je u radionici kada je čuo zapomaganje i vrisku sa parkinga. Kako je ispričao, prvo je pomislio da se deca jure, ali kako se zapomaganje sve jače čulo, izašao je da vidi šta se dešava.


"Video sam profesorku Grebenarević kako leži na zemlji sklupčana i pored nje momka kako je udara i šutira. Nešto dalje, u mraku, stajao je drugi mladić koji je čuvao stražu. Pokušavala je da se odbrani, ali nikako nije uspevala. Viknuo sam i potrčao ka mladićima", priča ogorčeni Simić, i dodaje da je mladić koji je čuvao stražu pobegao kada ga je video.

"Kada sam stigao do njih, nasilnik se zaleteo na mene i oborio me. Nije stigao ponovo da pokuša da me udari, već je odmah pobegao preko parkinga", priča Simić. Domar nije povređen u ovom napadu i odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.12.2010. 12:03
Ovo je sasvim ocekivano i mene uopste ne iznenadjue. To su rezlutati "reforme" skolstva. Jednostavno, nastavnici iprofesori nemaju nikakvu polugu vlast i prisile kojom bi mogli da priprete nekom uceniku. Ucenici su to shvatili i rade st aim se prohte. Nastavnici i profesori ne smeju cak ni VERBANO da ga ukore jer, boze moj, to je napad na njegovu licnost i psihicko maltretiranje. Po novim pravilima, nastavnici moraju d aanimiraju ucenika koji pravi probleme. Pa gde ces ti konjinu da animiras na nesto? Nema teorije, za tekave je uvek bila batina ili neka sankcija.I sto je najgore, takvi kvare ceo razred jer kad drugi vide da ovaj nema nikakvu kaznu sto pravi probleme, onda se i oni pridruze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online