Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.01.2011.
14:15
Politika A

Ukrali cipele, pa došli da traže veći broj

U prodavnicu obuće ušle su majka i kćerka. Zamolile su uljudno da zamene par cipela, navodno potreban im je veći broj. Prodavac je pogledao mušteriju i pozvao policiju. Ispostavilo se da su jesenas iste ove dve ženske osobe u njegovoj prodavnici ukrale par cipela sa kutijom, a sada su donele da ih zamene.

Ukrali cipele, ali im broj nije odgovarao

"Čim su ušle radnik i ja smo ih prepoznali. Zatražio sam račun kojim bi dokazale da su cipele kupljene kod nas, na šta je ona odgovorila da su izgubile. Za to vreme radnik je na kompjuterskom monitoru pustio snimak od oktobra i pokazao im kako kradu kutiju s cipelama“, kaže vlasnik prodavnice cipela.

"Ni pocrvenele nisu, tvrdile su da su regularno kupile. Morao sam da pozovem policiju, ali čini se da je bolje bilo da nisam. Iako ih je policajac video na snimku, kada je utvrđena vrednost cipela, rečeno mi je da će protiv lopova biti podneta prekršajna prijava i puštene su da odu. Nikome ništa. Puštene su zato što se ispod određene vrednosti robe, a granica je 15.000 dinara, lopovi uopšte ne privode, ako im se utvrdi identitet. Izgleda da je trebalo još i da se izvinjavam gospođi i njenoj kćerci što sam ih prepoznao", ispričao je vlasnik prodavnice.

U tržnom centru "Podzemni prolaz" u Nišu, u jednom od butika bile su vlasnica objekta i radnica. Suprug vlasnice stajao je napolju, u hodniku, i gledao šta se događa unutra. Pazio je, bolje rečeno, da se nešto ne ukrade.

"Gospođa u zrelim godinama razgledala je na polici ženske košulje i bluzice, uzimala jednu po jednu i posle razgledanja vraćala ih nazad. U jednom trenutku primetio sam da uzima dve košulje i otvara veliku tašnu. Spretno je jednu stavila u tašnu i zatvorila je, a onda stala ispred ogledala da pogleda navodno kako joj ona druga stoji. Ušao sam u butik, izvinio sam se ostalim mušterijama i zamolio ih da izađu, a nju zadržao. Zaključao sam vrata i pozvao policiju. Ona je počela da viče i negoduje."

Nekoliko minuta kasnije došao je policajac, vlasnik ga je pustio da uđe u butik, ali kada je on zatražio da gospođa otvori tašnu, odbila je. Tek kada joj je policajac naredio savila je glavu i otvorila. Iz tašne je izvađena ukradena košulja.

"Po nas nevolja je počela posle toga kada mi je policajac rekao da sam ja postupio nezakonito i da nisam imao pravo da zaključam gospođu lopova u butiku i da zbog toga i meni može da napiše prijavu. Onda me je pitao kolika je vrednost ukradene robe, a kada sam rekao da košuljica košta 1.500 dinara, uzeo je podatke od kradljivca, a meni rekao da otvorim vrata i pustim je da ode. Zatražio sam ja generalije od gospođe, ali mi je policajac rekao da meni to ne treba", rekao je suprug vlasnice.

Ponedeljak 03.01.2011. 14:32
Ovo je nevjerovatno!!! Kod nas u Svajcarskoj cak i prodavnicama prehrambenih proizvoda stoji tabla da, ukoliko se nesto ukrade iz prodavnice, najmanja kazna je 100.- ili bi 150.- Franaka, bez obzira na vrijednost robe koja se pokusa iznijeti!!! A u Srbiji je minimalna cijena robe 15'000.- Dinara, da bi se nesto uopste preduzelo??? NEVJEROVATNO!!! STRASNO ZA PRODAVCE!!!
Ponedeljak 03.01.2011. 14:40
Nasa posla!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online