Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.02.2011.
17:49
Vestionline A

Džaja odbio nagodbu s pravosuđem

Vrh pravosudne vlasti u Srbiji neposredno pred početak suđenja ponudio je nagodbu bivšem predsedniku FK Crvena zvezda Draganu Džajiću da prizna krivicu, u zamenu za dve godine zatvora i uplatu od dva miliona evra u humanitarni fond, ali je on to odbio, izjavio je njegov branilac Velislav Milutinović.

Dragan Džajić

"Zainteresovani iz vrha pravosuđa predložili su da se ovaj postupak okonča sporazumnim priznanjem krivice jer ga nije pokrenula ova vlast", rekao je Milutinović na početku današnjeg ročista za privremeno oduzimanje imovine Džajiću, njegovim saradnicima i članovima njihovih porodica.


Advokat Milutinović je naveo da je dobio predlog za sporazum o priznanju krivice, ali da Džajić nije hteo da pristane na njega, već je tražio da sa tužilaštvom pregovara da se odustane od optužbi protiv njega i ostalih optuženih jer od smatra da nisu počinili krivična dela.


U zamenu za odustanak tužilaštva, Džajić je nameravao da prestane da se žali međunarodnim pravnim institucijama i traži naknadu štete zbog kršenja prava okrivljenog i neosnovanog hapšenja, rekao je njegov branilac.


Sledeći predlog pravosudnih vlasti bio je najniža kazna za zloupotrebu službenog položaja od šest meseci zatvora, a rok za izjašnjenje bio je 31. januar do 9 sati (neposredno pred početak suđenja u 10 sati), naglasio je advokat.


"Pošto do sporazuma nije došlo, suđenje je počelo. O ovim pregovorima nisu znala ni druga dva branioca sa kojima postupam u predmetu jer je tako želeo moj klijent", rekao je Milutinović.


On je istakao da nisu tačni navodi medija da je pregovarano sa postupajućim tužiocem Jelenom Katić i sudijom Dankom Lauševićem, već da je predlog za nagodbu stigao iz samog vrha pravosudnih vlasti.


Džajiću, bivšim funkcionerima "Crvene zvezde" Milošu Marinkoviću i Vladimiru Cvetkoviću, kao i agentu FIFA Ranku Stojiću sudi se zbog sumnje da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od transfera četiri fudbalera "Crvene zvezde" u inostrane klubove.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.02.2011. 17:59
Sada je pitanje otkuda Dzajicu profesionalnom fudbaleru svetske klase imovina, a Djelica i Jelasica niko ne pita otkuda njima kuce na Senjaku i Dedinju a dosli goli ko pistiolj u Srbiju. Posteno nema sta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online