Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 30.03.2011.
08:36 >> 09:53h
Alo A

Ceca: Nisam kriva! Sve je odlučivao Arkan

"Sve odluke je donosio Željko... Neću da dozvolim da moja deca pate zbog mene, dokazaću da nemam veze sa tom pričom", rekla je Ceca na saslušanju povodom optužnice da je prisvajala novac od transfera fudbalera.

Ceca sve poslove oko Obilića prebacuje na Arkana

"Ja sam bila samo formalno predsednik kluba pošto moj suprug Željko Ražnatović Arkan nije mogao da putuje u inostranstvo“, rekla je na saslušanju Svetlana - Ceca Ražnatović (37), koja je prekjuče optužena za nezakonitu prodaju 10 fudbalera FK Obilić i nedozvoljeno posedovanje 11 pištolja.

Ražnatovićeva je to u nekoliko navrata ponovila poslednjih meseci, a pošto je čula za optužnicu, najbližima je poručila da ne brinu za nju.


"Nisam kriva i neću opet u zatvor. Dosta mi ga je bilo u životu. Neću da dozvolim da moja deca pate zbog mene, dokazaću da nemam veze sa tom pričom", poverila se Ceca ovih dana bliskom prijatelju, koji ističe da je pevačica bila pomalo razočarana kad je čula loše vesti iz tužilaštva.

"Pregurala je ona dosta proteklih godina. Izgubila je muža, tri meseca izdržala u Centralnom zatvoru. Sama podiže decu već deset godina. Potajno se nadala da će tužilaštvo obustaviti postupak protiv nje, ali je stoički podnela optužnicu. I sigurno će uložiti prigovor na nju", dodaje čovek iz bliskog okruženja Ražnatovićeve.

U optužnici koju je tužilaštvo podnelo između ostalog se navodi i izjava Svetlane Ražnatović u vezi sa poslovanjem Obilića.


"Formalno sam na toj dužnosti bila od 25. jula 1998. do 19. jula 1999, kada je usvojena moja ostavka. Sve poslove i rukovođenje klubom do svoje smrti 15. januara 2000. obavljao je moj suprug. Dok je on bio živ, ja nisam donosila nikakve odluke u klubu, već je to isključivo činio Željko. Svi transferi su obavljeni pre Željkove smrti, pa čak i oni koje se navode posle dana njegovog ubistva. Ne znam da li su u vezi sa prelascima igrača u druge klubove neka sredstva uplaćivana na moj račun kod Komercijalne banke, ali ukoliko jesu, time je isključivo raspolagao moj suprug", izjavila je Ražnatovićeva uz napomenu da je Arkan velik deo novca uložio u klub.

U optužnici, u koju je "Alo!" imao uvid, folk pevačica navodi da se Arkan za finansijske odluke konsultovao sa svojom kumom Stanislavom Čočorovskom, koja je u decembru 2007. u Makedoniji osuđena na 14,5 godina zatvora zbog šverca pola tone kokaina. Prema rečima Ražnatovićeve, Čočorovska je u klubu bila na funkciji finansijskog direktora, koju je optužila da se, posle Arkanove smrti, često sukobljavala sa zaposlenima u klubu. Ražnatovićeva tvrdi i da joj se njena sestra Lidija Ocokoljić (36) tek posle Arkanove smrti poverila da je u dogovoru sa njim otvorila na Kipru račun, za koji ona nije znala.

Ivica Dačić: Ostajemo prijatelji


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da će o optužbama protiv Svetlane Ražnatović odlučiti sud i odbacio spekulacije da je on odugovlačio proces podizanja optužnice protiv nje.
"Kako sam ja mogao da je štitim kada je ona uhapšena 2003. godine? Ona u vreme mog ministrovanja nije bila u pritvoru niti je bila predmet policije", rekao je Dačić.
Dačić je naveo da to ne treba vezivati za činjenicu da su on i Svetlana Ražnatović prijatelji "od malih nogu" i da podizanje optužnice ne treba da znači da više ne treba da budu prijatelji.

"Moja sestra Lidija, koja je bila zaposlena kao sekretarica u FK Obilić, mi je tek posle Željkove smrti rekla da je u dogovoru sa njim otvorila jedan račun na svoje ime na Kipru jer Željko nije mogao da putuje van zemlje, a preko tog računa mogao je da vrati neke svoje dugove. Kada sam drugi put izabrana za predsednicu kluba posle Željkove smrti, često sam tamo odlazila, kao i Stanislava Čočorovska, koja je počela da se javno sukobljava sa zaposlenima u klubu", ispričala je pevačica tokom istražnog procesa, tvrdeći da ni od jednog menadžera nije dobila novac na ruke i da nikada nije ulagala novac u klub, po osnovu tri kredita koje je FK Obilić podigao u Komercijalnoj banci.

Ražnatovićeva i njena sestra Lidija Ocokoljić su optužene da su od prodaje fudbalera od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003. nezakonito stekle 4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 dolara. Pored njih, zbog prodaje jednog igrača, optuženi su i bivši rukovodioci FK Obilić Dragiša Binić (49) i Jovan Dimitrijević (54). Ukoliko se dokaže njena krivica, Ražnatovićevoj preti kazna od dve do 12 godina zatvora. 

POVEZANE VESTI

Sreda 30.03.2011. 10:57
jos ce nas udovica ratnog profitera ubediti da je pokojnik kriv
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online