Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 06.04.2011.
18:21
Blic A

Bata Živojinović: Mom sinu su iznudili 30.000 evra!

Glumac Velimir Bata Živojinović danas je, na svedočenju pred Specijalnim sudom na sudjenju grupi poznatoj kao "stečajna mafija", izjavio da su od njegovog sina Miljka Živojinovića dva inspektora beogradske policije i dva advokata iz Novog Sada iznudili 30.000 evra. Takođe, otkrio je da je pre tri dana bio u poseti sinu koji je u bekstvu.

Inspektori iznudili 30.000 evra: Bata Živojinović
 

"Kada je 2004. godine počela afera oko mog sina Miljka, sa Žarkom Obradovićem otišao sam kod direktora policije Milorada Veljovića i tražio da mi obezbedi inspektore koji će ispitati ceo slučaj", ispričao je Živojinović i dodao da mu je direktor poslao dvojicu inspektora, koji su, kako tvrdi slavni glumac, uz dvojicu advokata iz Novog Sada od Miljka Živojinovića iznudilili 30.000 evra.

Kako je ispričao na današnjem saslušanju u Specijalnom sudu, inspektori i advokati su 2004. godine pozvali su njegovog sina dok je bio u Grčkoj na odmoru.

"Iz Grčke se našao sa istom dvojicom inspektora MUP Srbije i novosadskim advokatima na nekom brodu u Budvi gde su ga vređali i tražili da optuži neke nevine ljude. Sa ovom četvoricom bili su i Velimir Marijanović, jedan od savetnika Vojislava Koštunice, kao i izvesni policijski inspektor Lekić", pojasnio je Bata Živojinović.

Po njegovim tvrdnjama, Miljko je po povratku iz Budve "postao sasvim drugačiji čovek", ne precizirajući zbog čega je izveo takav zaključak.

"Nedugo zatim, u kuću su nam dolazili isti ti inspektori i advokati. Tom prilikom moj sin im je dao 30.000 evra", ispričao je Živojinović i dodao da je pre tri dana bio u poseti svom sinu koji je u bekstvu.


Miljko Živojinović je u bekstvu već četiri godine zbog čega je na poternici Interpola. On je bio stečajni upravnik građevinskog preduzeća "Rad" do juna 2006. godine, a prvi put je zbog stečaja uhapšen u decembru 2005. godine pod sumnjom da je sklopio štetan ugovor.

Na suđenju "stečajnoj mafiji" danas su se pojavili i ostali optuženi među kojima su i Goran Kljajević, nekadašnji predsednik Trgovinskog suda u Beogradu, Đorđe Antelj, vlasnik "Gemaksa", Sekula Pjevčević i Milinko Brašnjević.

Sudski proces protiv članova takozvane "stečajne mafije" traje od januara 2007. godine, a optužene su 33 osobe za zloupotrebe u stečajnim postupcima u vrednosti od 50 miliona evra, počinjene od 2003. do 2006. godine.

Kao organizatori grupe optuženi su Goran Kraljević, bivši direktor “C marketa” Slobodan Radulović (u bekstvu), suvlasnik firme “Eko-produkt” Milinko Brašnjović, biznismen Sekula Pijevčević i bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković.


Kao član te grupe, u istrazi je bio osumnjičen i advokat Miljko Živojinović, kao i Grujica Davidović, Dragana Aleksić i Jasmina Kojić, ali su oni kasnije optuženi pred Višim sudom u Beogradu, jer je procenjeno da nema elemenata organizovanog kriminala.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.04.2011. 18:47
Nego..koliko ste platili poreza na svu tu imovinu..sps-ovce Bato i tvoj sine ???
Sreda 06.04.2011. 19:03
Sekula Pjevčević treba da se izuzme, jer od afere "koferče" on se ničega ne seća, blokirao mu mozak načisto. A ovo što je Bata sa Žarkom Obradovićem tražio od direktora policije inspektore pa mu ovaj poslao reketaše, e o tome će sa Ivicom nasamo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online