Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 11.04.2011.
21:37
Vestionline A

Ceca priznala krivicu za godinu kućnog zatvora

Folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović nagodila se danas sa Višim tužilaštvom u Beogradu i priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i mlilion i po evra novčane kazne.

Sve priznala i dobila kućni pritvor: Ceca Ražnatović

Ražnatovićeva je sa Višim tužilaštvom u Beogradu zaključila sporazum o priznanju krivice, koji je danas predat Višem sudu u Beogradu, rečeno je u tom sudu, a prenose beogradski mediji.

Cecu čeka elektronska narukvica

 

Ukoliko Ražnatovićeva i njena sestra budu osuđene na kućni zatvor, one će morati da u toku izdržavanja kazne da nose elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje.

Tim sporazumom obuhvaćena je i njena sestra Lidija Ocokoljić, koja se nagodila sa tužilaštvom da prizna da je pomagla sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Shodno toj nagodbi, ukoliko je Viši sud usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno, već će im biti izrečene kazne koje su dogovorene sa Tužilaštvom.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Svetlane Cece Ražnatović zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra Lidija Veličković zbog nezakonite prodaje 10 fudbalera i nekadašnji rukovodioci FK "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Sporazumom nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević.

Posle podizanja optužnice, Više tužilastvo je naložilo sporovođenje finansijske istrage protiv Ražnjatovićeve i njenih sarodnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda.

Sestre se terete da su zloupotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle 235.507.689 dinara (4,1 milion nemačkih maraka i 3.480.000 dolara).

Istraga protiv Ražnatovićeve pokrenuta je još u aprilu 2003. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je bila uhapšena u akciji "Sablja", a u vili u kojoj je živela pronađeno je više komada vatrenog oružja.

Tužilaštvo je potom, zbog sumnji u nelegalno obavljene transfere fudbalera, zahtevalo više proširenja i dopuna istrage, koja je okončana u junu prošle godine.

Da podsetimo čitaoce, Goran Bregović takođe nagodio sa državom da plati 2,5 miliona dinara, a da za uzvrat tužilaštvo povuče krivičnu prijavu za divlju gradnju.

Ponedeljak 11.04.2011. 22:04
Milion i po evra je 3 milona maraka, onda su jos dosta dobre u tom poslu. Posle istrage u "Sablji" pricala je da joj je jedan politicar nudio zastitu ako prilegne sa njim. Znaci politicar jos moze, dobar je i on.
Ponedeljak 11.04.2011. 22:06
Непријатно ми је да коментаришем Цецу, јер је у неку руку национални симбол и верујем да није пуно тога ни одлучивала-била је само параван. Међутим, лова је остала њој. Ако је истина све из оптужнице, супер је прошла. Како је онда могуће? Па, читава Србија је свесна да иза ове нагодбе стоји њен-Ивица Дачић, пријатељ земљак из Житорађе. То је оно од чега Србија мора осећати страх!!!
Ponedeljak 11.04.2011. 22:28
"Da sam krala - krala sam!" Kad je jos Ceca nama to govorila, a niko nije kapirao :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online