Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 13.04.2011.
01:53
Blic A

Ceci ostaje 800.000 evra od transfera

Folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović (38) i njena setra Lidija Veličković Ocokoljić (37) optužene su da su od prodaje 10 fudbalera FK Obilić dobile 235 miliona dinara, prema sporazumu sa tužilaštvom moraju da vrate milion i po evra, što čini razliku od oko 800.000 evra u korist optuženih.

Ceca sa sestrom Lidijom

U tužilaštvu tvrde da će po ovom sporazumu o priznanju krivice do sada biti isplaćena najveća novčana naknada u budžet Srbije i da su oni veoma zadovoljni postignutim.

Na pitanje zašto Ražnatovićeva plaća manju sumu nego što joj se optužnicom stavlja na teret, Tomo Zorić, portparol državnog tužilaštva, kaže da je cilj tužilaštva bio da se novac vrati odmah i brzo, a da je veliko pitanje da li bi posle maratonskog suđenja bili u prilici da naplate tako veliku sumu novca.


"Sporazum podrazumeva međusobne ustupke. Bitno je i da je reč o gotovom novcu, a ne o kućama ili vozilima, jer bi onda moralo da se ide na licitaciju", tvrdi Zorić.

Upitan da li je bilo političkih pritisaka da se postigne ovakav sporazum sa Ražnatovićevom, Zorić odgovara: „Kategorički tvrdim da nije bilo političkih pritisaka, već je sporazum napravljen u interesu građana i efikasnosti krivičnog postupka”.

"Umesto veoma dugog sudskog postupka, tužilaštvo može da dobije pravosnažnu presudu o priznanju krivice već na prvom pretresu. Istraga je trajala osam godina, pa s obzirom na to i samo suđenje bi moglo da bude dugo", tvrdi Zorić.

Na pitanje zašto je optužena vlasnica FK Obilić dobila samo kaznu kućnog pritvora, Zorić je odgovorio da je ona priznala krivicu i da je morao da bude napravljen i nekakav ustupak njoj.

Ražnatovićeva je prema ovom sporazumu priznala da je nezakonito prodala 10 fudbalera i da je držala 11 pištolja bez dozvole, dok je njena sestra priznala da je pomagala u nezakonitoj prodaji fudbalera.

Obe strane su se saglasile da Ražnatovićeva bude osuđena na devet meseci za prodaju 10 fudbalera i na tri meseca za oružje, ali kako je četiri meseca već bila u pritvoru kada je uhapšena 17. marta 2003. u akciji “Sablja”, u kućnom zatvoru biće osam meseci. Za njenu sestru je predložena kazna od šest meseci kućnog zatvora zbog prodaje 10 fudbalera.

Ukoliko Viši sud u Beogradu prihvati dogovor, ovo će biti 71. sporazum o priznanju krivice, a pevačica i njena sestra će biti 13. i 14. osoba koje će kazne služiti kod kuće. Ražnatovićeva će morati osam meseci 24 časa dnevno da nosi plastični eklektronski odašiljač oko desne noge i neće moći da napušta vilu u Ljutice Bogdana 3 bez posebne dozvole.

O napuštanju vile, čak i izlasku u dvorište, moraće da dobije saglasnost Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde. Inače, odašiljač je dermatološki ispitan i ne izaziva alergije i standardan je za sve osuđenike. 

Sreda 13.04.2011. 10:13
Čim presuda postane pravosnažna onda više nema suđenja za istu stvar još jednom i gotovo za uvek. Ali onda se otvara odštetni zahtev za pritvor u "Sablji " kada je nezakonito držana u apsu. Najbolje da traži 1,5 milion evra na ime izgubljene zarade jer nije pevala na estradi. Onda smo kvit što se para tiče, a grivnu će pokazivati gostima kada dođu u poslastičarnicu u Ljutice Bogdana i slikati se sa njima da joj prođe vreme. Beograd je svet.
Sreda 13.04.2011. 14:32
Juce sam slusao na vestima da ce pare koje je dobilo tizilastvo otici u "dobrotvorne svrhe". Mada slozicete se sa mnom svi znamo gde ce te pare zavrsiti, nije ni cudo, Dacic je njoj krstio decu a sta ce ona da radi sa 800.000, pa lepo brate kupice nove pistolje i vestacko dupe da moze svima nama da ga buta u lice a mi cemo nastaviti da se smejemo i da pricamo kako je nevina. Sramota sta se sve radi u ovoj zemlji! Cemu se mi SRBI nadamo???!!!!
Sreda 13.04.2011. 10:05
U izvestajima oko ovog slucaja mediji apsolutno nisu fer ! Razumljivo donekle, ovakve vesti podizu tiraz, ali takodje javnost ima pravo da zna istinu . Pompezno se pise o nagodbi, tome koliko joj je novca navodno ostalo, njenim malverzcijama...itd... Milijardu sam posto sigurna da je nagodba pala jer je Tuzilastvu bio problem dokazati Cecinu krivicu. Svima je jasno da je u citavoj prici ova zena bila figura, sve i da je htela, nije smela reci NE Arkanu !!! Sa njim drzava nije mogla izaci na kraj a ne Ceca i njena sestra. Drugo, zasto novinari ne upoznaju javnost sa izjavom Tuzilastva da je Ceca redovno i uredno placala porez drzavi od zarada koje je imala?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online