Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 04.05.2011.
18:16
A

Urošu Mišiću i zvanično prepolovljena kazna

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je da je pravosnažnom presudom smanjio kaznu Urošu Mišiću sa 10 godina zatvora na pet i po godina zatvora za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk Kula, 2. decembra 2007.

Kao što su mediji još prošle nedelje nezvanično javili, Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Mišić bio osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva Trajkovića, a prekvalifikovao je i krivično delo u ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Na osnovu dokaza izvedenih na suđenju pred većem Apelacionog suda, utvrđeno je da Mišić nije nameravao da ubije Trajkovića, nego da napadne policajca koji je obezbeđivao javni red i mir.

"Tokom drugostepenog postupka, a na bazi sudsko-medicinskog veštačenja i veštačenja veštaka pirotehničke struke, Apelacioni sud je utvrdio da Mišić gorući deo upaljene baklje nije pokušao da ugura Trajkoviću u usta jer lokalizacija opekotina nije neposredno u predelu usana, već je u predelu leđa i leve strane lica koja zahvata i kosmati deo", navodi se u saopštenju suda.

Apelacioni sud utvrdio je da je napad bakljom trajao samo dve sekunde

Dodaje se da je pregledom snimka utvrđeno da je Mišićev napad bakljom trajao dve sekunde.

"Na ovaj način Apelacioni sud je utvrdio da se radi o običnim teškim telesnim povredama, i da umišljaj tuženog nije išao za tim da oštećenog liši života, već da napadne službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira", piše u saopštenju.

Odluka o kazni je doneta shodno tome da je okrivljeni Uroš Mišić, odlukom Apelacionog suda osuđen za lakše krivično delo za koje je inače predviđena minimalna kazna zatvora od tri godine, što znači da u konkretnom slučaju nije bilo ublažavanja minimalne zakonom propisane kazne za ovo delo.

Sudija Višeg suda u Beogradu Velimir Lazović ranije je dva puta osudio Mišića na 10 godina zatvora i obe te presude su ukinute da bi na kraju Apelacioni sud odlučio da se Mišiću sudi pred većem Apelacionog suda i doneo pravosnažnu presudu kojom je Mišiću gotovo prepolovljena kazna.

Budući da Mišić može da traži uslovni otpust posle dve trećine izdržane zatvorske kazne, a pošto je u pritvoru već tri godine i pet meseci, što mu se računa u kaznu, postoji mogućnost da se na slobodi nađe već ovog leta

Sreda 04.05.2011. 18:25
Eto vam pravda, sad malo oladite.
Sreda 04.05.2011. 18:33
Navijam za Partizan,ali sam za to da svako odgovara za svoje postupke.Naravno da je sramota za srpski fudbal da slike nasilja idu u svijet!Znaci Grobari i Delije ako bilo ko od vasih navijaca uradi nesto lose,treba da odgovara,a vi da se javno ogradite od tih i takvih,jer je uvijek postojala razlika izmedju navijaca i vandala!
Sreda 04.05.2011. 20:04
Hvala Bogu,drago mi je da ce se Uros uskoro naci na slobodi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online