Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 28.05.2011.
06:11
Vestionline A

Pitati Mladića za ubistvo gardista

Pravni zastupnici porodica Jakovljević i Milovanović, Advokatska kancelarija Batić i Advokatska kancelarija Predraga Savića, saopštile su da od Ratka Mladića očekuju odgovore o ubistvu gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u vojnom objektu Karaš u Beogradu 2004. godine.

S obzirom da sve okolnosti ukazuju da se Ratko Mladić skrivao u vojnom objektu Karaš u vreme ubistva gardista, a veštačenja najeminentnijih instituta za tu oblast nedvosmisleno potvrđuju da se radi o ubistvu, sada, kada je Mladić dostupan državnim organima, moraju mu se postaviti pitanja o slučaju Topčider, navedeno je u saopštenju.

Da li se Mladić ovde krio 2004. godine: Mesto ubistva gardista na Topčideru

I predsednik Srbije Boris Tadić je ostavio otvorenu mogućnost da je u tom periodu Vojska pomagala Ratku Mladiću u bekstvu od pravde, ističe se u saopštenju.

Pravni zastupnici, takođe, ukazuju da je i predsednik tadašnje nezavisne komisije Božo Prelević izjavio da je "s obzirom na tadašnje ukupno ponašanje vojske, bilo veoma verovatno da se u podzemnom objektu Karaš krio neko veoma važan".

Advokatska kancelarija Batić podseća da se u predmetu Topčider krenulo sa "mrtve tačke" zahvaljujuću medijima, tako da je posle pola decenije ćutanja državnih organa, uz ogromno angažovanje Vladana Batića, istina izašla na videlo kada je Institut FBI nedvosmisleno potvrdio - gardisti su ubijeni.

Zbog toga se danas, navodi se u saopštenju, kada je Mladić dostupan državnim organima, njemu moraju postaviti direktna pitanja - da li se krio u objektu Karaš 2004. godine? Ako se nije krio tu, gde se krio? Da li su ga tada obezbeđivali pripadnici Vojske? Da li je iz Karaša 2004. pobegao u okolinu Valjeva i Divčibara do 2006. godine, stoji u saopštenju. A, kao najbitnije, da li on zna ko je ubio gardiste?

Pravni zastupnici porodica ubijenih gardista dostaviće državnim organima i formalnu inicijativu i nastaviti insistiranje na delotvornijem radu u predmetu ubistva u vojnom objektu na Topčideru, dodaje se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Subota 28.05.2011. 08:32
Жалосно је што је ово двоје младића изгубила живота на један доста загонетан начин.Сада после хапшења Ратка Младиће провејава теза да су убијени, а до скора сму читали у штампи да су се међусобно поубијали. Разни стручњаци дефиловали су у медијима доказујући разне тезе и зависно од политичке ситуације свака теза је била валидна. Жалосно је за родитеље потезати таква питања, јер да је то и због Младића, њих више не могу вратити.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online