Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 27.06.2011.
11:15 >> 13:18h
Beta A

Hrvatska policija traga za telom Antonije Bilić

Načelnik kriminalističke policije Hrvatske Vitomir Bijelić najavio je jutros da će policija istražiti i ratni put Dragana Paravinje, koji je u nedelju priznao da je ubio maloletnicu iz Drniša, u Hrvatskoj, Antoniju Bilić.

Policija sprovodi uhapšenog Dragana Paravinju
 
Porodica nestale tinejdžerke objavila je na Fejsbuku da ne veruje u Paravinjinu izjavu da je Antonija ubijena sve dok on ne bude izručen Hrvatskoj i podvrgnut poligrafskom ispitivanju.

Bijelić je za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) izjavio da će policija istražiti Paravinjin ratni put u paravojnim srpskim jedinicama. Na to ih je, kako navodi HRT, navela njegova poruka koju je ostavio na ormariću kupatila u kući u Donjim Srđevićima, u Republici Srpskoj.

"Ja nisam ubio tu curu niti bilo šta drugo učinio i pobegao sam iz Hrvatske jer sam mislio da me hoće izručiti Srbiji, gde ne smem jer znam šta su učinili na Ovčari i u Slavoniji. Znam i šta su učinili svima koji su znali", piše u toj poruci koju prenosi HRT.

Jake policijske snage nastavile su jutros u Hrvatskoj potragu za nestalom Antonijom Bilić pošto je višestruki silovatelj Dragan Paravinja policiji u Republici Srpskoj, gde je juče uhapšen posle višednevnog skrivanja, priznao da ju je ubio. Policija nije potvrdila pisanje medija da je Paravinja priznao da je njeno telo bacio u reku Krku.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor naložila je sinoć da se preduzme
sve da Dragan Paravinja bude izručen Hrvatskoj i da za ubistvo maloletne Antonije Bilić odgovara pred hrvatskim pravosuđem.
Županijsko državno tužilaštvo u Splitu saopštilo je sinoć da je zatražilo istragu nad Paravinjom zbog sumnje da je pokušao da siluje 25-ogodišnju autostoperku kod Omiša u junu 2010.

Šibenska policija je jutros saopštila da se pretražuje šire poručje od mesta Oklaj prema Kistanjama, uključujući i Krku. U pretraživanju učestvuju policajci i kriminalisti iz više policijskih uprava, ronioci, pripadnici Gorske službe spasavanja i
vatrogasci.

Policija je blokirala putne prilaze kotlini u kojoj se nalazi jezero Brljane, na putu od Drniša prema Kistanjama.

Ne opstruirati istragu glasinama


Portparolka šibensko-kninske policijske uprave Marica Kosor uputila je poruku medijima i građanima da ne opstruiraju istragu i pretragu netačnim tvrdnjama da je nađen leš Antonije Bilić.

Ona je naglasila da potraga toka reke Krke i područja uz reku traje i da leš nije nađen niti o tome za sada ima indicija.

Maloletna Antonija Bilić poslednji put je viđena 7. juna kada je stopirala na mostu preko reke Čikole. Za njen nestanak osumnjičen je vozač kamiona Dragan Paravinja (43), koji je, nakon što je saznao da ga traži hrvatska policija, sa suprugom došao kod rodbine u okolinu Srpca.

Četiri dana je bežao i od policije RS, ali je u nedelju uhapšen u Donjim Srđevićima, u opštini Srbac. Za Paravinjom, koji je državljanin Srbije i Hrvatske, raspisane su dve poternice zbog više krivičnih dela silovanja, u BiH i u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.06.2011. 11:17
bem ti monstruma. neka ga ne salju za srbiju. bolje da mu oni presude nego srbi.
Ponedeljak 27.06.2011. 15:14
Жао ми је девојке,али постоји могућност да су том монструму изнудили признање.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online