Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 29.06.2011.
10:45
Press, Vestionline A

Paravinja silovao još šest žena?

Dragan Paravinja (42), koji je uhapšen kod Banjaluke zbog sumnje da je ubio Antoniju Bilić (17) iz Drniša, sumnjiči se za još šest silovanja i pokušaja silovanja žena na Palama i u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj, saznaju beogradski mediji.

Kako ''Pres'' saznaje, Paravinjine žrtve koje do sada iz straha nisu prijavile manijaka počele su da se javljaju policiji kada su videle njegovu sliku u medijima.

Izvor iz vrha MUP-a Republike Srpske istakao je za beogradski list da je Dragan Paravinja napadao žene u periodu između 1999. i 2002. godine na području Istočnog Sarajeva.

Monstrum: Dragan Paravinja

U to vreme Paravinja je živeo na Palama, u ulici Pere Kosorića 29, a radio je kao monter krovnih prozora i gromobrana. Prema njegovim rečima, mnoge Paravinjine žrtve do sada nisu smele da prijave slučaj zlostavljanja.

- U petak, 24. juna, javila nam se žena iz Istočnog Sarajeva i prijavila da je u novinama prepoznala sliku Dragana Paravinje, koji je 2002. pokušao da je siluje! Ona je ispričala da je u to vreme radila na Jahorini. Jedne večeri, kada se s posla vraćala kući, usput ju je pokupio nepoznati vozač koji je pokušao da je siluje. Zbog

Familija Paravinja: Dragan je kukavica

 

Brojne porodice u Novoj i Staroj Pazovi, koje nose prezime Paravinja - a koje su ovamo došle posle Drugog svetskog rata ili posle ratova na području bivše Jugoslavije - zatečene su informacijama da je Dragan Paravinja silovao, zadavio i bacio u reku Antoniju Bilić, pišu hrvatski mediji.

 

Poneki od daljih i bližih rođaka na pomen njegovog imena odbijaju svaki kontakt sa novinarima, uglavnom kažu da ga se stide još od devedesetih godina, kad je počinio silovanje za koje je osuđen na četiri godine zatvora, a koje nije “odležao” jer je po puštanju iz pritvora pobegao iz Srbije i skrasio se u Hrvatskoj.

straha slučaj nikada nije prijavila. Kada je u novinama prepoznala Paravinjinu sliku, odlučila je da prekine svoje traume i pozvala je policiju - kaže izvor ''Pres-a''.

On dodaje da je ova žena, koja sada ima porodicu, u prijavi navela da je scenario bio identičan slučaju nestale Antonije Bilić. Paravinja ju je povezao svojim automobilom, a onda je iznenada zaustavio kola.

- Stao je pored nekog šiblja. Odmah je počeo da je pipka po intimnim delovima tela, a potom je izašao iz auta i skinuo je golu. Znajući da ne može da se izbori sa fizičkim jačim Paravinjom, žena mu nije pružala otpor. Potpuno se opustila i izgleda da ju je upravo to spaslo silovanja jer Paravinja nije mogao da postigne erekciju. Očigledno je on predator kojeg zapravo uzbuđuju borba i nemoć žena. Međutim, kako mu ova žrtva nije pružila otpor, on uopšte nije bio u stanju da je siluje - otkriva izvor beogradskog medija.

List je saznao u MUP-u da se upravo 2002. godine policiji javilo pet devojaka sa pričom da su bile žrtve Dragana Paravinje. Policija je o svemu obavestila tadašnje Osnovno javno tužilaštvo, ali u nedostatku materijalnih dokaza istrage su obustavljene i nijedan slučaj nije dobio sudski epilog.

- Uglavnom se radilo o mlađim devojkama i studentkinjama koje su iz okolnih mesta putovale prema Jahorini ili su odlazile na fakultet i u studentski dom na Pale. Prema policijskim evidencijama, ti slučajevi dogodili su se u periodu između 1999. i 2002. godine. Zanimljivo je i da je većina devojaka napad opisala na identičan način, odnosno da je Paravinja pokušao da ih ugura u svoj automobil. Među njima bilo je i stoperki, ali i devojaka koje su se jednostavno zatekle na putu - tvrdi izvor ''Pres-a''.

On pojašnjava da je serija prijava usledila tek nakon što je paljanska policija 18. jula 2002. godine uhapsila Dragana Paravinju zbog sumnje da je u mestu Dvorište, opština Pale, pokušao da siluje jednu devojku. Paravinji je tada određen pritvor, a 8. avgusta 2002. Osnovno javno tužilaštvo u Sokocu podiglo je optužnicu. U međuvremenu pušten je na slobodu, a na osnovu te optužnice 2005. godine za Paravinjom je raspisana centralna poternica pošto se nije pojavljivao na zakazanim ročištima u sudu.

- Kada je taj slučaj otkriven, policiji su se naknadno javljale i druge devojke tvrdeći da su bile žrtve Dragana Paravinje. Policija je o tome obavestila nadležno tužilaštvo. Međutim, istrage su obustavljene jer materijalni dokazi nisu bili dostupni zbog proteklog vremena. Nijedna devojka posle napada nije uradila ginekološki pregled koji bi potvrdio prijavu, a nismo imali ni svedoke - izjavio je anonimni izvor za beogradski list.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.06.2011. 13:01
Иако је од стране Србије постојала расписана потерница за овим монструмом,поставља се питање како је могуће да га нико није ухапсио.Хрвати су доста педантни на граници,али резултати су изостали.Да ли је Хрватска уопште и поседовала такве информације?Много питања,а нема одговора-званичних наравно.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online