Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 20.07.2011.
14:09
Beta A

Hadžić naoružan i sa lažnim identitetom

Haški optuženik Goran Hadžić uhapšen je jutros u šumi kod sela Krušedol na obroncima Fruške Gore, bio je naoružan, teško prepoznatljiv i imao je lažni identitet, izjavio je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Ovako danas izgleda Goran Hadžić
 

Vukčević je na konferenciji za novinare rekao da je Hadžić tokom sedmogodišnjeg bekstva bio veoma nepoverljiv i da je bio u kontaktu sa svega nekoliko ljudi, od kojih je jedan uhapšen zajedno sa njim.

"Bezbednosno-informativna agencija, koja je uhapsila Hadžića, došla je u posed informacija da će Hadžić ostvariti kontakt sa jednim od tih lica, a taj kontakt je trebalo da se obavi juče, ali je odložen zbog napisa u medijima koji su objavili da je Hadžić uhapšen, rekao je Vukčević".

Tužilac Vladimir Vukčević

Vukčević je naveo da je taj kontakt trebalo da Hadžiću da novac za skrivanje, a tužilaštvu je raniji pokušaj prodaje Modiljanijeve slike, koja je bila u vlasništvu biznismena iz Novog Sada Zorana Mandića, bio znak da je Hadžić ostao bez novca.

"Hadžićevi prijatelji puštali su dezinformacije i napadali u medijima institucije koje sprovode akcioni plan. Želeli su da mu pošalju poruku da se skloni van teritorije Srbije", rekao je Vukčević.

Tužilac za ratne zločine nije otkrio identitet jataka kao ni ime pod kojim se krio Goran Hadžić.

Vukčević je naveo da je Hadžić prilikom hapšenja imao bradu od tri dana, brkove i da se, prema informacijama koje su do danas poznate, tokom skrivanja kretao i nije bio na jednom mestu.

Tužilac je demantovao da su Hadžiću u skrivanju pomagali Srpska pravoslavna crkva i Vojska Srbije, ali je, kako je rekao, Hadžić "imao kontakte sa nekim sveštenim licima".

Bivši predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić je pred Haškim tribunalom optužen za zločine nad Hrvatima i drugim nesrbima u istočnoj Slavoniji od 1991. godine do 1993. godine.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.07.2011. 14:26
...ali je, kako je rekao, Hadžić "imao kontakte sa nekim sveštenim licima". -jeste s Artemijem. Doci ce i taj dan.....
Sreda 20.07.2011. 16:26
Ništa od vlasti svih ovih godina, i odjednom sve znaju, sve mogu, u sve se razumeju. Otkud tolika promena? Verovatno zbog predstojećih izbora.
Sreda 20.07.2011. 16:28
Bespomoćna vlast čini "čuda" da bi se dodvorila EU i naravno svojim glasačima u Srbiji. Ali moraju da znaju da nismo svi u Srbiji srećni zbog hapšenja Srba koji nisu po volji Evropljanima koji su nas bombardovanjem rušili, ubijali decu i ostalu rodbinu. EU, daleko vam lepa kuća.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online