Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 29.07.2011.
11:41
Alo A

Pijani navijač udario glavom o nadvožnjak

Navijač slovačkog Fudbalskog kluba Spartak iz Trnave Tomaš Čemek (22) poginuo je kada je glavom udario u nadvožnjak visok 4,3 metra u blizini "Beogradske arene“ dok je pokušavao da se izvuče na krov autobusa kroz šiber. Prema još nepotvrđenim informacija, preminuli je imao 3,1 promil alkohola u krvi!!!

Foto: Ilustracija
 
Tomaš Čemek

Nastradali momak bio je u jednom od dva autobusa marke "neoplanta“ čeških registarskih oznaka koji su prevozili navijače slovačkog Spartaka iz Trnave na fudbalsku utakmicu protiv bugarskog Levskog. Nekoliko minuta posle sedam sati ujutru već vidno pijan Čemek je izbacio glavu kroz šiber jer je hteo da sedne na krov vozila. Kada je podigao pogled, udario je u nadvožnjak. Međutim, njegovi prijatelji u izjavi koju su dali beogradskoj policiji rekli su da je njihov prijatelj samo hteo da otvori šiber.
 

Bez navijanja

Navijači su za slovačke medije poručili da će prisustvovati utakmici, ali da neće navijati u čast svog prijatelja. Izjave Čemekovih prijatelja gotovo da su se poklapale u opisima mesta nesreće. Govorili su da im je to bio najgori prizor koji su do sada videli, da su nekoliko sati sedeli i nisu znali šta će biti sa njima, da im je najgore bilo da uđu u autobus koji je, iako opran, mirisao na krv.

- Gornji deo autobusa bio je sav krvav. Delovi njegovog mozga bili su svuda na spratu autobusa... Pre dolaska lekara Hitne pomoći, jedan od naših prijatelja pokušao je da ga reanimira, ali nije uspeo - pričao je juče Denis K., jedan od Tomaševih prijatelja.
Da nesreća bude još veća, vozač autobusa nije mogao da se zaustavi baš ispod nadvožnjaka gde se dogodila tragedija, već se zaustavio u zaustavnoj traci nekoliko metara dalje. Iz autobusa su odjekivali krici i zapomaganje.

- Lice mu se nije videlo koliko je bilo smrskano i odrano. Svuda po autobusu je tekla krv. Momci su vrištali... Izlazili su iz autobusa, povraćali i držali se za glavu. Kukali su i tražili pomoć jer nisu verovali da im je drug mrtav. Krv se slivala niz autobus - govori jedan od očevidaca ove tragedije na autoputu.


Lekari Hitne pomoći u prvi mah dobili su informaciju da je momak upucan i sve dok nisu pregledali mladića, nisu znali o čemu je reč. Telo nastradalog prevezeno je u Institut za sudsku medicinu na obdukciju.


- Mladić je bio sav u krvi. Nedostajalo mu je pola čela. Mozak je curio. Od siline udarca pukao mu je vratni pršljen - jedva da je juče govorio policajac koji je bio na uviđaju.


Ono što je šokiralo prijatelje poginulog Čemeka jeste količina krvi koja se nalazila u autobusu, ali i van njega. Autobus je posle uviđaja poslat na pranje u obližnju perionicu u Novom Beogradu. Tek posle nekoliko sati, juče oko 11 časova, vozilo sa navijačima je krenulo put Bugarske, ali sa drugim vozačem s obzirom na to da je vozač koji je upravljao autobusom u trenutku nesreće zadržan u policijskom pritvoru do 12 sati.


Kako "Alo!“ saznaje, po telo nastradalog mladića doći će njegova porodica, a za sve dalje pojedinosti biće zaduženo Ministarstvo inostranih poslova. Juče je na mestu tragedije bio i slovački ambasador u Srbiji Jan Varšo. S obzirom na to da je autobus pripadao češkom privatnom preduzeću „Cufalik expressbus“ iz Brna, za vreme uviđaja pojavila se i Valerija Fuleova, drugi sekretar Ambasade Češke u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Petak 29.07.2011. 13:32
Strasno ! Ali sam negde procitala da je vozac autobusa u pritvoru. Zasto je u pritvoru zna li se, pa on nije mogao da drzi i volan i ovoga da ne izadje kroz otvor ?
Petak 29.07.2011. 11:54
Novi Bris Tatooine!Sada cemo dobijati i sankcije zbog stradanja stranog drzavljanina!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online