Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Nedelja 31.07.2011.
11:57
Beta A

Poginuo pevač Luis

Pevač Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je jutros oko pet časova u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu između Feketića i Vrbasa, rečeno je agenciji Beta u policiji. U nesreći je poginuo i neimenovani mađarski državljanin, saznaju beogradski mediji.

Ljubiša Stojanović Luis

U saopštenju MUP-a Srbije navodi se da je do nesreće došlo tako što je Luis, koji je vozio ''krajsler“ beogradskih registarskih oznaka, iz zasad neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s ''fordom“ mađarskih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog pravca. Vozači su podlegli povredama na mestu događaja.

Jedan od muzičara koji je bio sa Luisom u trenutku nesreće rekao je agenciji Beta da ne zna kako je došlo do nesreće, jer su u tom momentu svi putnici u automobilu koji je vozio pevač spavali.

"Automobil u kome smo bili potpuno je uništen", rekao je muzičar koji je bio sa Luisom u kolima. 

U nesreći je povređeno šestoro osoba. Najteže povrede zadobili su majka i dvoje dece iz drugog automobila, R. Ž. (33), njen osmogodišnji sin R. A. i petogodišnja ćerkica R. R.

Oni su primljeni na Urgentno odeljenje Opšte bolnice u Vrbasu sa teškim telesnim povredama. Trenutno su, kako su potvrdili lekari, pod anestezijom smešteni na odeljenje Intenzivne nege i nisu u životnoj opasnosti.

Troje Luisovih saputnika, A. D. (51), S. D. (39) i K. N. (30), lakše su povređeni i pušteni su na kućno lečenje posle pružene lekarske pomoći.

Za sada nije pozat uzrok saobraćajne nesreće, a posle policijskog uviđaja biće poznato više detalja o tragediji.

Biografija

 

 

Rođen je u Leskovcu 25. juna 1952. godine, muzikom se bavio još od 1970. godine. Nadimak ’’Luis“ je dobio kad je imao devet godina i uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Završio je srednju muzičku školu u Nišu, a u Beogradu završio Fakultet muzičke umetnosti.


On je među prvima kombinovao džez sa srpskim folklorom. 1980. godine je snimio prvi album pod imenom ’’Ne kuni me, ne ruži me, majko“, koji je uspešno prodavan u tadašnjoj Jugoslaviji.


Zajedno sa srpskim bendom „Flamingosima“, pobedio je na Beoviziji 2006. godine pesmom „Ludi letnji ples“. Na Evropesmi 2006. koja je održana 11. marta u Sava centru u Beogradu, „Flamingosi i Luis“ su osvojili drugo mesto. Kao i 2005. godine u Podgorici, najveći broj poena dobio je dečački sastav ’’No nejm“, ovog puta sa pesmom ’’Moja ljubavi“ pošto članovi žirija iz RTCG nisu dodelili ni jedan poen dvema najbolje plasiranim pesmama sa Beovizije.


Glasnim negodovanjem, zviždanjem i bacanjem flaša na podijum, publika u Sava centru nije dozvolila izvođenje pobedničke pesme, posle čega je izvedena drugoplasirana pesma, pobednik Beovizije i jasan favorit u teleglasanju, „Ludi letnji ples“ u izvođenju „Flamingosa i Luisa“.


Kao epilog spora oko rezultata glasanja, Udruženje javnih radio-televizija Srbije i Crne Gore je saopštilo da na Evropesmi-Europjesmi 2006. nije izabran predstavnik Srbije i Crne Gore na Pesmi Evrovizije u Atini.


Luis je osvojio još mnogobrojne muzičke nagrade, među kojima su ’’Zlatni melos’’, nagrada festivala ’’Zlatiborska pesma za doprinos negovanju etno muzike, ’’Grand pri’’ za univerzalnu umetnost na festivalu u Italiji i druge. Bio je čest učesnik humanitarnih manifestacija, a 1994. godine je
dobio zvanično priznanje za začetnika etno popa


Tokom karijere izdao je 13 albuma - ’’Ne kuni me, ne ruži me, majko’’, ’’Dudi, s puno ljubavi’’, ’’Srcem i dušom’’, ’’My way I’’, ’’My way II’’, ’’Kamerav’’, ’’Hajde da se pomirimo’’, ’’Dunjo moja’’, ’’Luis’’ (uživo), ’’Luis’’ (leptir), ’’The Best of Louis’’, ’’Pogled iznutra’’, ’’Čarobnjak’’.

 

Iza sebe ima dva braka i šestoro dece.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.07.2011. 12:10
Штета...срање се деси за трен ока. Саучешће породици.
Nedelja 31.07.2011. 12:15
Pocivaj u miru Luise! Neka ti je laka srpska zemlja!
Nedelja 31.07.2011. 12:18
....izvinite...jel' ima neka dobra vest u zadnje vreme?....shta je bre ovo?....kosa proradila po Srbiji pa kosi li kosi....saucheshce porodici.....zao mi je......pochivaj u miru.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online