Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 22.10.2011.
09:04
Alo! A

Pijan bludničio nad ćerkama!

“Sada je sve to iza nas, prošlo je, trudim se da zaboravim, ali se nikada neću potpuno oporaviti. I dalje skačem noću, budim se uplakana i bojim se da ostanem sama u krevetu…Kada je sudija pročitala 18 godina zatvora, smejala sam mu se u lice, bila sam presrećna što će nam otac truliti u zatvoru“, objasnila je za “Alo!“ uz ravnodušni izraz lica gluvonema M. J. (21), čiji je otac R. J. (47) osuđen zbog seksualnog zlostavljanja nje i njene mlađe sestre (18).

Foto: Arhiva
 

Nesrećnoj devojci u detinjstvu su zbog visoke temperature oštećene glasne žice i od tada je nema i čuje samo 30 odsto na jedno uvo. Otuda nije bila ni u stanju da doziva u pomoć kada ju je otac u julu 2009, kada je imala 19 godina, mrtav pijan uz batine dva puta silovao u napuštenoj kućici u šumarku u okolini Sopota.


Njena hrabrost da se požali na užas koji je preživela spasla je njenu tada 16-godišnju sestru još većeg pakla. Njihov otac je od novembra 2007. do sredine avgusta 2009, umesto u bračnoj postelji sa suprugom E. J. (54), spavao sa nesrećnom devojčicom S. J. Iako je ona u početku insistirala da sestra laže, žaleći za ocem, u sudu je nastao tajac kada je šturo i bez emocija potvrdila da je otac godinama silovao, da je bilo sramota da nekome kaže šta je preživljavala i da je, pošto nije videla drugi izlaz, dva puta pokušala da se ubije.


Otac joj napravio dete?!

S. J. nije želela da se obavi ekshumacija bebe koju je rodila 6. januara 2008. u šestom mesecu trudnoće i koja je živela svega 14 dana, tako da su sumnje porodice da joj je dete napravio upravo otac ostale nepotvrđene.


- Ne želim ničega da se sećam, tako jedino mogu da živim. Završila sam srednju školu, zaljubljena sam i pokušavam da sve to ostavim iza sebe! Teško mi je bilo i sebi da priznam sav taj bol... a kamoli da govorim o tome! Legnem da zaspim, zatvorim oči i dalje vidim njega, čini mi se da čujem njegove korake, ide prema meni - priča S. J. (19).
 

Potrebna pomoć

Centar za socijalni rad dodelio je svojevremeno starateljstvo nad pomenute četiri devojčice njihovoj tetki B. J. Devojke žive u izuzetno trošnoj, oronuloj kućici prepunoj vlage i buba zajedno sa bratom (22), koji je radno nesposoban, i njegovom suprugom i ćerkicom, zbog čega su se prijavile za emisiju “Radna akcija“ na TV “Prva“ u nadi da će možda dobiti bar malo pristojniji dom.

Ona se međutim smeje i dodaje da i ona i sestra M. J. ipak imaju mladiće, da su kako-tako nastavile svoje živote i da će bar njihove mlađe sestre od 16 i 14 godina uspeti da “ostanu neukaljane rukama njihovog oca monstruma“. Kako kaže S. J., bila je izuzetno ponosna kada su psihijatri na početku suđenja završili veštačenje njene sestre M. J, za koju je njihov otac tvrdio da je gluvonema, ali i mentalno zaostala, jer su ga nalazi demantovali. Ispostavilo se da je M. J, iako neobrazovana, natprosečno inteligentna.


- Suđenje je bilo mučno za nas, govoriti o svemu tome pred nepoznatim ljudima bilo je strašno, on se nijednog trenutka nije kajao… Čekamo da presuda bude konačna! Jedini strah koji imamo i kojinas verovatno nikad neće napustiti jeste da mu ne smanje kaznu ili da ne izađe i da ga jednog dana opet ne ugledamo! - kažu devojke.


Sestra prijavila brata

Za razliku od majke, koja je zbog pretnji i batina ćutala o strahotama koje su deca preživljavala, žena koja je skupila hrabrost da pogleda istini u lice i sve prijavi policiji bila je B. J, inače rođena sestra osuđenog.


- Kada vam jadna deca tako nešto povere, nema te krvne veze koja bi umanjila ono što je moj brat učinio. Kada su mu izricali presudu, morali su da me drže za ruke da ga ne dohvatim za gušu i udavim! On im nikad više neće nauditi, pa makar i izašao iz zatvora! Ako izađe, kupiću pištolj i ubiti monstruma - kaže nesrećna žena.

Nova optužnica

Apelacioni sud naložio je krajem januara ove godine novo suđenje optuženom R. J. (47) iz Sopota zbog izvršenja dva produžena krivična dela silovanja ćerki od tada 16 i 19 godina, nasilja u porodici i zapuštanja i zlostavljanja maloletnih lica. On je novom presudom 6. septembra ponovo osuđen na 18 godina i ponovo je uložio žalbu. Međutim, kako piše “Alo!“, tužilaštvo je podiglo novu optužnicu za pokušaj silovanja i njegove treće ćerke T. J. (16) i suđenje je počelo pre 10 dana. On je tada 14-godišnju devojčicu pokušao da siluje u šumarku, ali je spaslo to što je naišao jedan od meštana. Ginekolozi su potvrdili da je detetu oštećen himen i da ima tragova seksualnog zlostavljanja.

POVEZANE VESTI

Subota 22.10.2011. 09:19
ubice ga zatvorenici. kodeks koji ga nece postedeti. sto surovije da se muci do puta za pakao.
Subota 22.10.2011. 09:32
Za ovakvog monstruma svaka kazna bi bila neadekvatna. Za ovakvo čudovište je kazna svakodnevno mučenje i da traje što duže. Za njegovu kaznu angažovati nekog sadistu koji će se nad njim izživljavati i da jedan drugoga muče do smrti. Ili ga smestiti medju divlje zveri da ga komadaju deo po deo.
Subota 22.10.2011. 11:02
Само кастрација и дугогодишња робија,може ''опаметити'' потенцијалне манијаке! Све остало су бајке за наивне!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online