Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Utorak 01.11.2011.
14:05
Beta A

Homoseksualac pretučen u Novom Sadu

Gej muškarac I. J. (23) napadnut je u Novom Sadu, pretučen i ostavljen da leži bez svesti, a napadači su pobegli, saopštili su danas Novosadska lezbejska organizacija (NLO) i Grupa za podršku gej muškarcima "Izađi".

Foto: Ilustracija

U saopštenju se navodi da je jedan od napadača udario I.J. u glavu. Kada je pao nastavili su da ga tuku dok nije izgubio svest, a zatim su pobegli.

"Nakon susreta sa inspektorom novosadske policije, zaključeno je da je reč o nasilju na ulici i traganje za napadačima se nastavlja", navodi se u saopštenju i precizira da se I.J. napadnut juče rano ujutro u Temerinskoj ulici.

NLO i grupa "Izađi" pozvali su javnost da reaguje na nasilje koje se događa nad lezbejkama i gej muškarcima u Novom Sadu.

"Naše organizacije žele, po ko zna koji put, da postave ista pitanja svojim sugrađanima i sugrađankama: Zašto niko nije prišao mladiću koji je skoro sat vremena bez svesti ležao na ulici? Zašto građanke i građani Novog Sada ćute pred nasiljem na ulicama?", kaže se u saopštenju.

Te organizacije su navele da se nasilje ignorisanjem legitimiše i postavlja kao "vrednost" društva i pozvale građane, organizacije civilnog društva i institucije drzave na ljudskost i odgovornost.
 

Nožem izbodena devojka

 

Prethodni sličan slučaj napada zbog drugačijeg seksualnog opredeljenja desio se 15. oktobra u Beogradu. Mladić je nožem izboo devojku koja je nosila majicu sa oznakom LGBT populacije.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.11.2011. 14:07
марко 05, будеш ли данас спамовао овде, гњавићу те док се не извинеш за дискриминацијски став према Гадафијевој манекенки.
Utorak 01.11.2011. 14:44
Izgleda da je NVO zafalilo para... Ja nigdje ne pročitah da je pretučen zato što je gej nego da je pretučen gej. U svakom slučaju kažnjavanjem počinilaca treba da se bave sudovi, a ne "Vesti", NVO...
Utorak 01.11.2011. 15:09
"NLO" i grupa "Izađi", LGBT i ostali pederi...hteli ste demokratiju iz "licnog" opredeljenja, sada imate demokratiju! U demokratiji se i kuraznost kaznjava (zavisi od primene) jer je zakonski i pravni SISTEM preuzeo sve na sebe. Samoinicijativa, hrabrost, ljudskost i odgovornost normalnih (gluvonemost) gradjana je "cena" uvodjenja demokratije u korist vase tolerancije. PS: Zasto bi se obicni gradjani zbog vas pedera dovodili u nezgodnu situaciju? U slucaju saobracajne nesrece OK ali po ulicama...rekao bih direktno...ko vas j***e.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online