Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 26.01.2012.
10:33 >> 12:07h
Beta A

Veljović: Uhapšeno 13, a za troje se traga

Policija je uhapsila 13 osoba, a za troje još traga zbog sumnje za organizovanje napada na navijače hrvatske rukometne reprezentacije u Novom Sadu, rekao je jutros agenciji Beta direktor policije Milorad Veljović.

"Uhapšeni su zadržani u policiji, a za troje još tragamo", rekao je Veljović.

Milorad Veljović

Načelnik Uprave novosadske policije Mladen Kuribak rekao je sinoć Beti da policija traga za organizatorima napada i naveo da je tokom jučerašnjeg dana u Novom Sadu i u Beogradu privedeno 37 osoba u vezi s tim napadom.

MUP je sinoć saopštio da su uhapšeni pripadnici navijačkih grupa i da je kod nekolicine policija pronašla vatreno i hladno oružje.

Napadu na hrvatske navijače, koji se dogodio preksinoć oko 20.30 u prigradskom mestu Veternik, prema svedočenjima državljana Hrvatske, bio je "vrlo dobro organizovan". Svedoci su ispričali da je jedno vozilo naglo zakočilo ispred kolone od šest-sedam automobila sa hrvatskim tablicama, a potom je usledio napad oko pedesetak mladića, koji su, pored kamenja, cigli i delova betonskih blokova, koristili navodno čak i sekire.

Prema pisanju hrvatskih i srpskih medija, najgore je prošao jedan hrvatski navijač, koji je uboden nožem i prebačen u novosadski Urgentni centar.U trenutku napada, hrvatski navijači su se u organizovanoj koloni vraćali kući, posle pobede njihove reprezentacije nad Francuskom u novosadskom Spensu. Razbijeno je nekoliko desetina automobila iz Osijeka, Zagreba, Županje.

Mediji su javili i da je isto veče oko 21.30 na jednoj benzinskoj pumpi u Rumi zapaljen i kombi hrvatskih navijača. U tom napadu nije bilo povređenih.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.01.2012. 10:42
a ubice Ranka Panica?
Četvrtak 26.01.2012. 22:10
Izgleda da je nekome u interesu da se ponovo zakuva između Srba i Hrvata. Tako je i rat počeo. U to vreme su neredi na fudbalskim utakmicama nagovestili šta se sprema i strasti su počele da se usijavaju. Ko je podmetnuo ili nahuškao (verovatno i organizovao) ove mlade ljude da se tako rušilački obruše na hrvatske navijače. Posle će oni po nama, pa mi po njima, pa oni po nama, oko za oko, zub za zub i ostadosmo svi ćoravi i krezubi. Svima šteta, nikom korist. Oni koji mrze najveću štetu čine. Svi su hrišćani a niko da ponudi drugi obraz.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online