Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 26.01.2012.
14:56 >> 15:05h
Beta A

Dačić: Navijači, ne ponašajte se kao Hrvati

Ivica Dačić uputio apel da se ne napadaju hrvatski navijači, ali tako je poručio domaćim navijačima da se ne ponašaju kao Hrvati koji napadaju srpkske navijače.

Ministar unutrašnjih poslova: Ivica Dačić
 


"Napadi na hrvatske navijače u Srbiji su nedopustivi incidenti koji narušavaju ugled Srbije i ne treba da se ponašamo kao oni, kada naši odu tamo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije novinarima u Palati Srbija posle predstavljanja istraživanja javnog mnjenja o radu policije.

Pročitajte: Konobarica silovala makedonskog navijača?!

Dačić je pozvao Hrvatsku da policiji Srbije najavi organizovane dolaske navijača, kako bi policija Srbije mogla da ih zaštiti.

"Spremamo se za utakmicu Srbija-Hrvatska. Naravno da se spremamo. Više ne znam ni za koga navijam", rekao je Dačić.

Tadić oštro osudio huliganske napade

Predsednik Srbije Boris Tadić najoštrije je danas osudio huliganske napade na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske i izrazio žaljenje zbog incidenata u kojima su povređeni hrvatski navijači. Tadić je istakao da je nasilje apsolutno neprihvatljivo i da istraga, hapšenje i procesuiranje svih koji su učestvovali u huliganskim ispadima moraju biti obavljeni u najkraćem mogućem roku.
"Fer plej mora uvek biti deo igre na terenu, ali i način navijanja u sali. Jedino takvim, dostojanstvenim ponašanjem navijača, i u sali i van nje, možemo na pravi način biti podrška našim reprezentativcima", rekao je Tadić.

LSV i SDP osudili napad

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Socijaldemokratska partija Srbije (SDP) osudili su danas incidente u Novom Sadu u kojima su povređeni navijači hrvatske rukometne reprezentacije i zapaljeno i oštećeno nekoliko desetina automobila sa registarskim oznakama Hrvatske. LSV je u saopštenju navela da bi policija pred sutrašnju rukometnu utakmicu Hrvatska-Srbija, koja se igra u Beogradu, trebalo da preventivno privede sve poznate i registrovane izgrednike, huligane i ostale nasilnike. Ta stranka je navela da se građani Novog Sada stide zbog tih napada, koji su očigledno bili vrlo dobro organizovani i zato nije dovoljno uhapsiti samo napadače, već i njihove stratege i organizatore.

 

Čelnici srpske policije najavili su danas da će polufinale Evropskog prvenstva u rukometu, između Srbije i Hrvatske, proteći bezbedno i najavili dodatno angažovanje policije za obezbedjenje tog meča. Neki mediji pominju cifru od čak 5.000 policajaca.

Podsetimo, huligani su napali hrvatske navijače i u utorak uveče, nakon rukometne utakmice Hrvatska-Francuska, u novosadskom naselju Veternik. U napadu, za koji navijači kažu da je izgledao vrlo organizovano, učestvovalo je između 30-50 huligana koji su preprečili put automobilima sa navijačima iz Hrvatske i porazbijali im šoferšajbne.

U tom napadu bilo je i povređenih, a korišćena je i sekira. Prema najnovijim informacijama, policija je uhapsila 13 osoba, među njima i organizatore, među kojima ima i vođa navijača Crvene zvezde, ali i pripadnika "Obraza".

Najnoviji incident dogodio se sinoć u Novom Sadu kada su huligani zapalili tri automobila hrvatskih registarskih oznaka.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.01.2012. 15:03
Cajkan Dačić Srbenda, VA HA HA!
Četvrtak 26.01.2012. 18:49
Ne seri ti bloglavi Franceticu.
Četvrtak 26.01.2012. 18:30
Ni dacac ni tadic ne znaju za koga da navijaju?! A dacicu predlazem da ga lepo premlatimo, a on neka ostane "kulturan". Koja bagra vodi Srbiju?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online