Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 07.02.2012.
09:36 >> 12:20h
Beta A

Kalinić pokušao da pobegne iz zatvora

Član zemunskog klana Sretko Kalinić osuđen za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i Željko Milovanović osuđen za ubistvo hrvatskog novinara Iva Pukanića, pokušali su jutros bekstvo iz Okružnog zatvora u Beogradu, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Okružni zatvor u Beogradu: Savladali čuvara i stigli do dvorišta zatvora

Ukrali uniformu stražara - Kako je objavio beogradski list "Blic" Kalinić i Milovanović su bekstvo pokušali jutros oko pola šest. Pošto su savladali čuvara skinuli su mu uniformu, koju je djedan od njih dvojice obukao. Pod prozorom, kroz koji su iskočili, sačekali su ih pripadnici Žandarmerije koji su sprečili bekstvo.  

Kalinić i Milovanović su, kako se navodi u saopštenju, u ranim jutarnjim časovima pokušali bekstvo tako što su izašli iz svojih ćelija odvalivši vrata, savladali pripadnika službe obezbeđenja i iskočili kroz prozor u dvorište zatvora.

"Budnošću i brzom intervencijom pripadnika Žandarmerije, obojica su odmah uhvaćeni i vraćeni u ćelije", navodi se u saopštenju Uprave.

Sretko Kalinić

U toku je uviđaj koji će izvršiti policija Beograda. O događaju su obavešteni predsednik Višeg suda u Beogradu i tužilac za organizovani kriminal.

Svi radnici službe obezbeđenja koji su radili na bloku gde su Kalinić i Milovanović bili smešteni, suspendovani su, kako se ističe, i protiv njih će se voditi disciplinski postupak kao i krivični postupak ako se utvrdi da postoje elementi krivičnog dela.

Željko Milovanović

"Bezbednost u Okružnom zatvoru u Beogradu je podignuta na viši stepen kako od strane Uprave Okružnog zatvora tako i od strane komande Žandarmerije. Situacija u zatvoru je mirna i pod kontrolom", navodi Uprava za izvršenje krivičnoh sankcija.

Utvrđivanje daljih činjenica, kako se dodaje, preuzeće policija, tužilaštvo i istražni sudija u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija.

  

Kalinić je pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine u Beogradu. Milovanović je pred hrvatskim pravosuđem osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva vlasnika hrvatskog "Nacionala" Iva Pukanioća i njegovog saradnika Nike Franića.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2012. 10:51
Alo, dogovorite se ! Odakle je pobegao? Iz CZ-a ili iz Ustaničke. Jel' strugao šipke na prozoru pa skočio u ograđeno dvorište ili je odvalio vrata pa savladao čuvare? Jutros na nekom mediju čuh Kalinić i Jurišić. Aman, UREDNICI ! Uređujte ove medije! Na šta ovo liči? Ili je važno biti prvi u lošim vestima. Ajde malo se takmičite, do dana zaljubljenih, u lepim vestima.
Utorak 07.02.2012. 10:15
sta im drugo preostaje nego da kidnu iz corke.nemaju sta da izgube..kad te osude dozivotno
Utorak 07.02.2012. 09:59
Izgleda da "Hasan hoće seckati" ponovo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online